Διαφημιστικό φυλλάδιο τοπικών προϊόντων. Ανταλλαγή τοπικών προϊόντων και δημιουργία συσκευασίας τους από διασχολικές ομάδες. Διαφήμιση των προϊόντων με Online διαφημιστικό φυλλάδιο !
Συνεχίζοντας το έργο μας και φτάνοντας στο τέλος του, έφτασε
η στιγμή να ασχοληθούμε με την συσκευασία των προϊόντων και την διαφήμισή τους
! Τα μέλη του προγράμματος χωρίστηκαν σε ζευγάρια έχοντας στόχο να ανταλλάξουν
από ένα τοπικό προϊόν. Το τοπικό προϊόν του ζευγαριού τους θα έπρεπε να το
συσκεύαζαν. Σε αυτή τη δράση θα τους βοηθούσαν οι σχετικές πληροφορίες
για το προϊόν που θα έστελναν οι συνεργάτες τους !
Τα ζευγάρια ήταν τα παρακάτω (μέσα σε παρένθεση είναι το
τοπικό προϊόν που αντάλλαξαν) :
- Νηπιαγωγείο
Κεντριού ( ελαιόλαδο) – 29ο Νηπιαγωγειο Σερρών ( γάλα)
- 56
Νηπιαγωγγείο Θεσσαλονίκης (φασόλια) – 14 Νηπιαγωγείο Σερρών (ρύζι)
- 2ο
Νηπιαγωγείο Μουδανιών ( μέλι) – Vilkaviškis Kindergarten “PASAKA”
Lithuania ( πατάτες)
- 10ο
Νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης (αυγά) – 4ο Πυλαίας Θεσσαλονίκης
(κεράσια)
- 1ο
Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης (σταφύλια) – Kindergarten of Aljustrel –
Portugal (καλαμπόκι)
- PU”Nasa radost” , Kindergarten
“Sanda Marjanovic” , Subotica, Serbia (σιτάρι) – Νο 3 Kindergarten Bistrita Romania
Eμείς από τις Σέρρες, επειδή έχουμ εδώ 2 από τις μεγαλύτερς γαλακτοβιομηχανίες στην Ελλάδα την ΚριΚρι και τη Σεργάλ και πολλές μικρότερες, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το γάλα και να στείλουμε στις Σέρρες πληροφορίες για το γάλα.
Φτιάξαμε την Ασπρούλα τη Γαλατούλα, για να στείλει τις πληροφορίες μας για το γάλα στα παιδιά της Ιεράπετρας:
Τα παιδιά έφεραν πληροφορίες και αντικείμενα που εχουν σχέση με το γάλα και φτιάαξαμε μία τρισδιάστατη αφίσα:
Δημιουργήσαμε και μία αφίσα όπου καταγράψαμε και εικονογραφήσαμε πληροφορίες για το γάλα:
Όλες μας οι πληροφορίες για το γάλα πήραν θέση και περιμένουν να δώσουμε στους φίλους μας στην Ιεράπετρα τις πληροφορίες που πεχουμε καταγράψει για το σερραϊκο γάλα:
Φάγαμε σερραϊκή μπουγάτσα με κρέμα και τυρί, που μας κέρασε η Κωνσταντίνα μας, φτιαγμένες φυσικά με σερραϊκό γάλα:
Φτιάξαμε ένα ποίημα και ένα αίνιγμα για το γάλα, τα εικονογραφήσαμε και τα στείλαμε στην Ιεράπετρα:
Το νηπιαγωγείο Κεντριού ιεράπετρας μας έστειλε πληροφορίες για το λάδι που παράγουν στην Κρήτη:
Μας έστειλε μία αφίσα και ένα βιντεάκι:
Τις
πληροφορίες όλα τα μέλη τις ανάρτησαν σε έναν πίνακα στην ιστοσελίδα padlet.
com. Τις πληροφορίες τις μετέδωσαν είτε με μία αφίσα είτε με μικρά βίντεο
παρουσίασης του προϊόντος!
Αφού διαβάσαμε με μεγάλη προσοχή τις πληροφορίες για το γάλα έπρεπε να σκεφτούμε πως θα το συσκευάζαμε !
Τα παιδιά είπαν πολλές ίδέες.Αποφασίσαμε να το συσκευάσουμε σε μπουκάλι.
Στη συνέχεια αποφασίσαμε για το όνομα, το σλόγκαν , την εταιρεία και την μασκότ.
Το όνομα είναι:Χρυσό λάδι.
Το σλόγκαν είναι: Το λάδι που νοστιμίζει τα φαγητά.
Η εταιρεία είναι:Λάδι από την Κρήτη.
Και η μασκότ είναι:Ένα κλαδί ελιάς.
Βάλαμε το λάδι στο μπουκάλι και ετοιμάσαμε τις ετικέτες που μπήκαν πάνω του.
Ετοιμάσαμε το φόντο για το μπουκάλι μας:
Συνδεθήκαμε στο skype με την Ιεράπετρα για να τους παρουσιάσουμε τη συσκευασία από το λάδι τους και αυτοί μας παρουσίασαν τη συσκευασία από το γάλα μας:
Οι αφίσες των προϊόντων ανέβηκαν στην σελίδα Padlet.com
Μέλι από το Νηπιαγωγείο Μουδανιών Χαλκιδικής που το συσκεύασαν τα παιδιά από την Λιθουανία
Πατάτες από την Λιθουανία που συσκεύασαν τα παιδιά από τα Μουδανιά
Αυγά από την Νεάπολη Θεσσαλονίκης που συσκευάστηκαν από τα παιδιά του νηπ. Πυλαίας
Σταφύλια από την Προσοτσάνη Δράμας που συσκεύασαν τα παιδιά από το νηπ. της Πορτογαλίας !
Καλαμπόκι από την Πορτογαλία που συσκεύασαν τα παιδιά από το Νηπ. Προσοτσάνης !
Σιτάρι από την Σερβία
Το λάδι από το Νηπ. Κεντριού που συσκεύασαν τα παιδιά από το 29ο νηπ. Σερρών.
Κεράσια από την Πυλαία Θεσσαλονίκης που συσκεύασαν τα παιδιά από το νηπ. Νεάπολης Θεσσαλονίκης.
Φασόλια από το 56ο Νηπ. Θεσσαλονίκης που συσκευάστηκαν από τα παιδιά του 14ου νηπ. Σερρών.
Ρύζι από το 14ο νηπ. Σερρών που συσκευάστηκε από το 56ο Νηπ. Θεσσαλονίκης
Όλα τα προϊόντα μπήκαν σε ένα Online διαφημιστικό φυλλάδιο τοπικών προϊόντων !
Επόμενη δράση ήταν το κάθε ζευγάρι με βάση τα προϊόντα να φτιάξει ένα μέρος ενός ημερησίου μενού. Εμείς έπρεπε να φτιάξουμε το δεκατιανό , οπότε μετά από συζήτηση στην τηλεδιάσκεψη με το νηπ. Κεντριού Ιεράπετρας αποφασίσαμε να φτιάξουμε κρέμα από γάλα Σερρών, το Σερρόγαλο και να την συνδυάσουμε με γλυκά κεράσια από την Πυλαία Θεσσαλονίκης !
Η κάθε χώρα με το προϊόν της διαφημίστηκε με τον καλύτερο τρόπο !
Και συνεχίζουμε !!
Και συνεχίζουμε !!