Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Νοιάζομαι και Δρω και Κινητοποιώ "Eνημέρωση των παιδιών για το ΚΕ.Θ.Ι.Σ."


Φέτος στο πρόγραμμα Νοιάζομαι και Δρω και Κινητοποιώ, ασχολούμαστε με το ΚΕ.Θ.Ι.Σ - Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών.
Πριν το Πάσχα ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΛΑΜΠΑΔΕΣ που τις προσφέραμε στο Κέντρο.
Με τη επιστροφή μας από τις διακοπές του Πάσχα, διαβάσαμε το υπέροχο βιβλίο της Ιωάννας Κυρίτση Τζιώτη "Η πασχαλίτσα τςη Αγάπης".

- Μα τι είναι αυτό το Πάσχα;
Βρίσκεται μέσα στο όνομά μου και γύρω μου ακούω συνέχεια να μιλούν γι' αυτό και να το περιμένουν με λαχτάρα, αναρωτιέται ένα ανοιξιάτικο πρωινό η Λίτσα η πασχαλίτσα.
Μια και δυο ξεκινά να μάθει...
- Μήπως ξέρετε τι είναι το Πάσχα παρακαλώ;
Ρωτά όποιον βρεθεί στο δρόμο της. Όλοι της απαντούσαν, μα ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
Μπερδεύεται, κουράζεται, η πασχαλίτσα μας, μα επιμένει μέχρι να νιώσει μέσα στη μικρή καρδιά της, τι αληθινά είναι το Πάσχα! 
Σε φύλλο αξιολόγησης χωγραφίσαμε αυτά που πρόσφεραν στην πασχαλίτσα η μέλισσα, τα λουλούδια και το ουράνιο τόξο για να φτιάξει τη λαμπάδα για οτ κοριτσάκι:








Τα παιδιά μας ενημερώθηκαν για το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας (ΚΕ.Θ.Ι.Σ) Σερρών από την  κυρία Μαρία Λύγκα, εθελόντρια, φυσικοθεραπέυτρια,εξειδικευμένη στην ιπποθεραπεία και στον αυτισμό που εμπνέυστηκε και μαζί με την κυρία Χρύσα Καρρά, διεθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών,Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, εξειδικευμένη στον αυτισμό ίδρυσαν το Κέντρο και τον κύριο Ηλία Παπαδόπουλο, εθελοντή, καθηγητή φυσικής αγωγής.
Για το ΚΕ.Θ.Ι.Σ. μπορείτε να ενημερωθείτε ΕΔΩ
Τα παιδιά άκουσαν με πολύ ενδιαφέρον και έκαναν πολλές ερωτήσεις:


Μετά την ενημέρωση,σε φύλλο αξιολόγσης τα παιδιά περιέγραψαν και ζωγράφισαν αυτό που τους έκανε πιο πολύ εντύπωση από την ενημέρωση:
















Την ίδια χρονική περίοδο μιλάμε και για τις φράουλες.



Συνδυάσαμε λοιπόν τα 2 προγράμματα και φτιάξαμε μία γλυκειά τούρτα φράουλα, για τα αλογάκια του ΚΕ.Θ.Ι.Σ. Σε κάθε φράουλα ο καθένας, ζωγράφισε κάτι που θέλει να προσφέρει στα αλογάκια: 








Δεν υπάρχουν σχόλια: