Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

E-twinning: Μουσική πινακοθήκη :Χριστουγεννιάτικες συνεργατικές δράσεις


Χριστουγεννιάτικες συνεργατικές δράσεις

Πολλές οι Χριστουγεννιάτικες συνεργατικές δράσεις που πραγματοποιήσαμε κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και τις χαρήκαμε όλες ! 
Μ
ουσικό Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο Online.  Στα πλαίσια του προγράμματος e-twinning με θέμα : «Μουσική Πινακοθήκη» δημιουργήθηκε για όλα τα μέλη του προγράμματος ένα Online Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με πολλές δράσεις. Τραγούδια, μουσικά παιχνίδια, γρίφους, ηχοϊστορίες, κατασκευές και βίντεο.

Μουσικό Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο Online:


Για τις Χριστουγεννιάτικες μέρες στο νηπιαγωγείο τα μέλη του προγράμματος  αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα online Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης κοινό για όλους ! Σε αυτό το ημερολόγιο κάθε μέρα περιέχει και μία δράση που σχετίζεται με την μουσική. Υπάρχουν μουσικά παιχνίδια, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε μορφή γρίφων, βίντεο, ηχοϊστορίες κλπ.

Το κάθε νηπιαγωγείο μέλος ακολουθώντας το ημερολόγιο αλλά με μία «σχετική ελευθερία» προσπαθεί να κάνει τις δράσεις που περιέχει !!

Το ημερολόγιο φτιάχτηκε στην ιστοσελίδα thinglink.com για να είναι προσβάσιμο από τα μέλη !Ημερολόγιο 2016:
Μία δεύτερη συνεργατική δράση που προτείναμε εμείς, δηλαδή το 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών και αναλάβαμε  και την τελική μορφή του ήταν η δημιουργία ενός ημερολογίου για το 2016. Το κάθε νηπιαγωγείο ανέλαβε να δημιουργήσει ένα μικρό απλό ποιηματάκι για τον κάθε μήνα του χρόνου, το οποίο θα μπορούσε  να εικονογραφηθεί. Όλα μαζί ενώθηκαν και δημιούργησαν το ημερολόγιο της μουσικής πινακοθήκης για το 2016 !
Πιο πολλές λεπτομέρειες σε άλλη ανάρτηση.
Στολισμός δέντρου με ευχές:
 Η επόμενη συνεργατική μας δράση ήταν ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που έφτιαξαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Ν. Mουδανιών στο thinglink.com.  Το κάθε νηπιαγωγείο ανέλαβε να ανεβάσει φωτογραφίες τις κατασκευές και τα μουσικά Χριστουγεννιάτικα  στολίδια που είχε φτιάξει κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών.
Χριστουγεννιάτικες ευχές:
Στο τέλος δεν έλειψαν και οι ευχές μας ! Αυτή την φορά δημιουργήθηκε ένας τοίχος στοLinoit.com για να αναρτήσουμε και να μοιραστούμε τις Χριστουγεννιάτικες ευχές μας και κάρτες !
Δημιουργία παιχνιδοτράγουδου:
Επόμενη δράση (που μας άρεσε πάρα πολύ) ήταν  η δημιουργία ενός Χριστουγεννιάτικου παιχνιδοτράγουδου στο ρυθμό του παραδοσιακού «Ένα λεπτό κρεμμύδι». Για τον σκοπό αυτό ανοίχτηκε ένα έγγραφο online στο titanpad.com στο οποίο  το κάθε νηπιαγωγείο συμπλήρωνε ένα δίστιχο, που είχε μία συγκεκριμένη μορφή και παρουσίαζε εικόνες και στιγμές Χριστουγεννιάτικες !

1 σχόλιο:

Λία Μαντέσου είπε...

Είναι ολα Τέλεια!!!!
Μπράβο σας!!!!