Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Etwinning world of Eric Carle "The Mixed up Chameleon"



"The Mixed up Chameleon", σε μία προσπάθεια να το μεταφράσουμε στα ελληνικά, "O Μπερδεμένος ή ο πολύχρωμος Χαμαιλέων " του Eric Carle, είναι το παραμύθι το οποίο αξιοποιήσαμε διδακτικά το Φεβρουάριο στο"he Mixed up Chameleon" στο Etwinning έργο μας "world of Eric Carle".
Είδαμε και ακούσαμε το παραμύθι σε βιντεάκι. Στα αγγλικά, αφού δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά. 

Η κυρία μας των Αγγλικών, η Κατερίνα Δοσιάδη, τους το διάβασε:
Το Mixed-Up Chameleon είναι ένα συναρπαστικό εικονογραφημένο βιβλίο από τον Eric Carle,  που διδάσκει στα μικρά παιδιά τις βασικές διαφορές μεταξύ των ζώων και τη σημασία του να είσαι ο εαυτός σου.
Τα παιδιά σε φύλλο αξιολόγησης, έφτιαξαν το χαμαιλέοντα, με τα μέρη των ζώων, που πρόσθετε στον εαυτό του, μετά από κάθε ευχή που έκανε: 




Τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους μπερδεμένα ζώα: 



Είναι Απόκριες και φτιάχνουμε μάσκες χαμαιλέοντες, Για να πλησιάσουμε την τεχνική του Eric Carle, τις βάφουμε με νερομπογιές:







 Δράση STEAM: Ο ζωολογικός κήπος: 
Το κάθε σχολείο επιλέγει ένα ζώο από το ζωολογικό κήπο και φτιάχνει μάσκες. Φτιάχνουμε το ζωολογικό κήπο και δημιουργούμε ένα αστείο βίντεο με τις μάσκες που φτιάξαμε.
Εμείς επιλέξαμε τους λεμούριους. Φτιάξαμε μάσκες και αφού παρακολουθήσαμε βιντεάκια με τους λεμούριους, χορέψαμε σαν λεμούριοι:

Φτιάξαμε ζωολογικό κήπο με lego ( το δεύτερο τμήμα):

και με τουβλάκια ( το πρώτο τμήμα):





Δεν υπάρχουν σχόλια: