Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

"Νοιάζομαι και Δρω και Κινητοποιώ"- Let' s do it Greece -Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού με μαθητές απ΄ όλη την Ελλάδα


Στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα"Νοιάζομαι και Δρω και Κινητοποιώ", πήραμε μέρος και φέτος στο Let' s do it Greece 2018, 

στη Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού με μαθητές απ΄ όλη την Ελλάδα


Με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” , η πανελλαδική εκστρατεία “Let’s do it Greece” είναι μία προσπάθεια η οποία ξεκίνησε από νέα παιδιά, μαθητές περιβαλλοντικής ομάδας σχολείου, που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και τώρα έχει εξελιχθεί στη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Περιβαλλοντική Δράση της χώρας.
Όπως μας λένε οι εμπνευστές:
"Το Let’s Do It Greece αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας! Οργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές - ως επί το πλείστον νέα παιδιά - που αγαπήσαμε τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο. Είναι μια ιδέα που την ξεκινήσαμε έχοντας ως πυξίδα ένα όνειρο και πολύ πάθος...και είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί σήμερα η ιδέα μας αυτή έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες εθελοντές και φορείς σε όλη την Ελλάδα, με τους οποίους μας ενώνει ένα ακόμα μεγαλύτερο όνειρο και πολύ περισσότερο πάθος. Το όνειρό μας λοιπόν είναι να ενώσουμε όλη την Ελλάδα μέσα σε 1 μέρα! Μια εθελοντική δράση που γίνεται την ίδια μέρα & την ίδια ώρα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας."

Για μία ακόμα χρονιά, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε σχολεία ολόκληρης της χώρας, στην Εβδομάδα Εθελοντισμού "Let's do it Greece 2018", που θα διεξαχθεί από τις 23 - 27 Απριλίου.
Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, με πληθώρα δραστηριοτήτων όπως καθαρισμός του σχολείου, δενδροφυτεύσεις, φροντίδα του λαχανόκηπου, εικαστικές παρεμβάσεις, επιδαπέδια παιχνίδια, υιοθέτηση χώρων, βάψιμο τοίχων, αλλά και δράσεων ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης. 
Το 2017 συμμετείχαν περισσότερα από 1.400 σχολεία, το 10% των σχολείων της χώρας μας.
Η φετινή θεματική είναι “Εθελοντισμός και Νεολαία”, και ήδη εκατοντάδες σχολεία έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία για τη δράση, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό στην εκπαιδευτική κοινότητα.
 Δημιουργήθηκε ένας χάρτης όπου όλα τα σχολεία και οι φορείς δήλωσαν τη συμμετοχή τους και στη συνέχεια αν'εβασαν τις δράσεις τους:
Οι δική μας συμμετοχή στο χάρτη - 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών:Με την ολοκλήρωση των δράσεων πήραμε τον έπαινο συμεμτοχής:

Εμείς φέτος αποφασίσαμε να ομορφύνουμε το σχολείο μας! Φτιάξαμε παρτέρια με λάστιχα που έβαψαν τα παιδιά. Τα παιδιά έφεραν λουλούδια και γλάστρες και το κοντινό μας φυρτώριο μας χάρισε πολλά λουλούδια κια φυτά!!!


 Τα αφήσαμε να στεγνώσουν:
Και αρχίζουμε να φυτεύουμε:Τα ποτίσαμε...Μετά το κάθε παιδί φύτεψε το δικό του λουλούδι στη γλάστρα του. Θα είναι υπεύθυνο να το ποτίζει και να το φροντίζει: