Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

Νοιάζομαι και Δρω και κινητοποιώ για το ΚΕ.Θ.Ι.Σ. "Η επίσκεψή μας στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών"Αφού ενημερωθήκαμε και δραστηριοποιηθήκαμε για το ΚΕ.Θ.Ι.Σ. ήρθε η ώρα της επίσκεψης στο Κέντρο:

Το πρόγραμμα ταξίδεψε
  φέτος στο Νέο Σκοπό,
 που υπάρχει ένα κέντρο
πολύ σημαντικό.

Το κέντρο αυτό πολύτιμη
 προσφέρει θεραπεία,
πάνω σε αλογάκια,
κάνοντας ιππασία.

Σε άτομα που πρόβλημα
 έχουν κινητικό,
νοητική υστέρηση,
 τραύματα, αυτισμό.
                                Γιώτα Καλτσίδου
Φτάσαμε στο Νέο Σκοπό Σερρών και οι άνθρωποι - εθελοντές του ΚΕ.Θ.Ι.Σ μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά! Μαζί μας έφτασαν και τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του ΕΕΕΕΚ Σερρων!! για τα καθημερινές τους συνεδρίες με τα αλογάκια. Οι εθελοντές σε πλήρη κινητοποίηση:

Καθήσαμε πρώτα και φάγαμε το πρωινό μας:
 Στη συνέχεια με πολλή προσοχή και κάνοντας απόλυτη ησυχία, μπήκαμε στο χώρο που γίνονται οι θεραπευτικές συνεδρίες:


Παρακολουθήσαμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα παιδιά που κατέβαιναν από τις αναπηρικά καροτσάκια τους και με τη βοήθεια των εθελοντών ανέβαιναν στα άλογα. Κια ξαφνικά μπροστά στα μάτια μας βλέπαμε τη μεταμόρφωση! Δανείζονταν τα πόδια του αλόγου και αυτό τα γέμιζε αυτοπεποίθηση. Το σωματάκι τους ίσιωνε και το προσωπάκι τους έλαμπε!!!!!!!
 Καθώς ιππεύουν, νιώθουν
 χαρά και σιγουριά,
 σαν να βαδίζουν και αυτά,
 με πόδια σταθερά.
                                   


Μάθαμε να χειροκροτάμε με ένα διαφορετικό τρόπο... όπως μας έδειξε η κυρία Χρύσα Καρρά, η διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών, εθελόντρια του ΚΕ.Θ.Ι.Σ..

Και τα παιδάκια βοηθούν,
 άνθρωποι ειδικοί,
γιατροί και γυμναστές,
 μα και παιδαγωγοί.

Κι ακούστε το σπουδαίο
καλοί μου ακροατές:
Οι άνθρωποι αυτοί,
είναι εθελοντές!
Βγήκαμε έξω και φάγαμε το παγωτάκι μας στον υπέροχο χώρο του κέντρου:
Στη συνέχεια υιοθετήσαμε το Τζερόνυμο, ένα από τα άλογα του Κέντρου και αναλάβαμε το πετάλωμά του με μεγάλη χαρά. Επίσης προσφέραμε μήλα, καρότα και σανό για τα άλογα.
Η κυρία Μαρία Λίγκα, Φυσιοθεραπεύτρια, εξειδικευμένη στην εγκεφαλική παράλυση,NDT (Bobath) και στον αυτισμό. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην κινησιολογία, στο ΤΕΦΑΑ Σερρών. Εξειδικευμένη στην ιπποθεραπεία στο Goteborg της Σουδίας, εμπνευστής του Κέντρου και βέβαια εθελόντρια. Μας μίλησε και μας πρόσφερε έναν συμβολικό πίνακα που εκφράζει τον ισχυρό δεσμό που δημιουργήθηκε ανάμεσα στο ΚΕ.Θ.Ι.Σ. και στο 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών:Όταν  επιστρέψαμε στο Νηπιαγωγείο μας, καταγράψαμε τις εντυπώσεις μας από την επίσκεψή μας στο ΚΕ.Θ.Ι.Σ..


Ο κάθε ένας από μας
μπορεί να γίνει μέλος
και στην προσπάθεια αυτή,
να έχει ένα μέρος.

Γι αυτό και είναι στο ΚΕΘΙΣ ,
 δεκτή κάθε βοήθεια,
γιατί ο εθελοντισμός,
αυτό λέει στ αλήθεια:

Χωρίς  να χεις αντάλλαγμα,
να δίνεις, να προσφέρεις,
 και όπου σε χρειάζονται,
 κι εσύ να συνεισφέρεις. 
                            Γιώτα Καλτσίδου

Ελπίζουμε ότι καταφέραμε να κινητοποιήσουμε παιδιά και γονείς και αν τους φέρουμε κοντά στο Κέντρο που έχει την ανάγκη και τη στήριξη όλων μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: