Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

Ο Σεβαστιανός ο φοβερός μαθαίνει ότι τα χέρια δε χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε

Στις 6 Μαρτίου ήταν η μέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού. Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τις δράσεις που κάναμε σε σύνδεση με το etwinning πρόγραμμά μας " Ένας δράκος με γυαλιά ψάχνει καθαρά νερά".
Διαβάσαμε  το υπέροχο βιβλίο της Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου "Σεβαστιανός ο φοβερός"
Η συγγραφέας, στο βιβλίο της, ασχολείται με ένα ιδιαίτερο θέμα που δυστυχώς απασχολεί πολύ όλη τη σχολική κοινότητα. Τον σχολικό εκφοβισμό.Ο Σεβαστιανός, ο ήρωας της ιστορίας, είναι ένα παιδί που ταλαιπωρεί πολύ τους συμμαθητές του στο σχολείο. Χαλάει όλα τα παιχνίδια των συμμαθητών του, ευχαριστιέται να τους ταράζει και γελάει όταν τους τρομάζει.
Μπορείτε να δείτε εδώ το βιντεάκι με το τραγούδι του Σεβαστιανού.
Αφού συζητήσαμε για τη συμπεριφορά του Σεβαστιανού και καταγράψαμε τις απόψεις μας, γίναμε η καλή νεράιδα του παραμυθιού, που προσπαθεί να συμβουλεψει το Σεβαστιανό, ώστε να γίνει αγαπητός από τους συμμαθητές του  και να μην τον φοβούνται.
 Διαβάσαμε επίσης το πανέμορφο βιβλίο της Μαρίας Κουτσανοπούλου και των μαθητών της "Τα χέρια δεν χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε"!
Τι μπορεί να κάνει ένα χέρι όταν είναι λυπημένο;
Υπάρχουν πολύχρωμα χέρια; Και αν ναι πως αποκτούν τα χρώματά τους; Ένα  παραμύθι με χέρια που ... αγγίζουν το φαινόμενο της βίας ... δίνουν απλόχερα την αγάπη τους και ... ανοίγουν πολλά παράθυρα στη χρωματιστή πλευρά της ζωής.
Αφού συζητήσαμε για τα μηνύματα που μας δίνει το βιβλίο, φτιάξαμε τα χέρια μας και τα διακοσμήσαμε όπως τα παιδιά του βιβλίου. Γράψαμε πάνω τπυς μηνύματα και έγιναν χέρια που αγαπάνε μόνο!

 Ακούσαμεε,χορέψαμε και δραματοποιήσαμε το τραγούδι των Locomondo "Yπάρχουν χέρια".
Κάναμε μία αφίσα με τους στίχους του τραγουδιού και το συνδέσαμε με το πρόγραμμα εθελοντισμού που κάνουμε φέτος στο Νηπιαγωγείο "Νοιάζομαι και Δρω και Κινητοποιώ".