Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Τι χειμώνας βαρύς... στην τάξη μας!


Η θεματική ενότητα αυτών των ημερών είναι "Ο χειμώνας". Συζητήσαμε , είδαμε εικόνες, παρατηρήσαμε... Σε φύλλο αξιολόγησης καταγράψαμε 6 πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό όταν ακούμε τη λέξη χειμώνας:



Το κάθε παιδί έγινε το παιδάκι του χειμώνα, Φοράει χειμωνιάτικα ρούχα και μας λέει τι αγαπαέι το χειμώνα περισσότερο.







Με την κυρία Δήμητρα έκαναν τις παροιμίες του Γενάρη. Χωρίστηκαν σε ομάδες και η κάθε ομάδα επεξεργάστηκε μία παροιμία. Έπαιξαν, τη δραματοποίησαν και την παρουσίασε η κάθε ομάδα στην ολομέλεια. 
 Στη συνέχεια το κάθε παιδί έκανε το δικό του χιονάνθρωπο, όπου ζωγράφισε και έγραψε την παροιμία του Γενάρη που επεξεργάστηκε με την ομάδα του.



Παίξαμε με σύνθετες λέξεις. Κάναμε ανασύνθεση των σύνθετων λέξεων με υλικό που πήραμε από τη φίλη μου την Ελένη Μαμανού

 Σε ατομικό φύλλο αξιολόγησης κάναμε την ανασύνθεση των λέξεων που επέλεξε ο καθένας.



Με κάρτες και δραματοποίηση κάναμε τα στάδια κατασκευής ενός χιονάνθρωπου και το μεταφέραμε σε φύλλο ααξιολόγησης - Μαθηματικές έννοιες / διαδοχή - εξέλιξη.


Επεξεργαστήκαμε το αγαπημένο μας παιχνιδοτράγουδο "10 χιονανθρωπάκια μικρά" που μπορείτε να δείτε ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:
Το τραγουδήσαμε, το κάναμε κουκλοθέατρο, το δραματοποιήσαμε. Με τα χεράκια μας και τυπώματα με τέμπερες κάναμε τα 10 μικρά χιονανθρωπάκια.









Φτιάξαμε τα ονοματοχιονανθρωπάκια μας. Παλιά αγαπημένη κατασκευή, που προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες γλώσσας και μαθηματικών. Το κάθε παιδί πήρε τόσους κύκλους όσα τα γράμματα του ονόματός του και σε κάθε κύκλο έγραψε ένα γράμμα. Τα κόλλησε και σχημάτισε έναν χιονάνθρωπο. Όσα πιο πολλά τα γράμματα, τόσο πιο μεγάλος ο χιονάνθρωπος. 
Τα έβαλαν στο χαλί και κάνοντας μόνα τους συγκρίσεις και μετρώντας έβαλαν τους χιονάνθρωπους με τη  σειρά από το μεγαλύτερο στο μικρότερο.









Το απόγευμα η κυρία Δήμητρα με την κυρία Θεανώ, με όσα παιδιά μας απέμειναν αυτές τις μέρες από τις ιώσεις, έκαναν τα ροφήματα του χειμώνα.
Τα χώρισαν σε κατηγορίες, τα ονόμασαν,τα μύρισαν. Το πιο αγαπημένο όλων φυσικά ήταν η ζεστή σοκολάτα.
Είδαν βιντεάκι για την παραγωγή της σοκολάτας και μετά έφτιαξαν και ήπιαν ζεστή σοκολάτα:





Δεν υπάρχουν σχόλια: