Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

Χριστουγεννιάτικα... λίγο καθυστερημένα!


Τις προηγούμενες φετινές χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις μπορείτε να δείτε πατώνταςστους παρακάτω συνδέσμους:
Στολίσαμε το δέντρο μας που τα παιδιά έστησαν με ενθουσιαμό:

Τα στολίδια ήταν αποκλειστικά φτιαγμένα από τα χέρια τους: Φτιάξαμε αγγελάκια με χαρτοδιπλωτική. Πάνω στα φτερά τα παιδιά ζωγράφισαν χριστουγεννιάτικες εικόνες:

  Μπάλες βιτρό που τις πλαστικοποιήσαμε:
  
 Στολίδι χιονάνθρωπο, που τα παιδιά έβαψαν, έκοψαν και κόλλησαν:
 Φτιάξαμε στολιδάκια με αλατοζύμη κια καλούπια, που τα παιδιά τα έβαψαν με τέμπερες και τα στόλισαν με χρυσόσκονες.

Δεντράκια με γλωσσοπίεστρα που τα έβαψαν με τέμπερες και τα στόλισαν με τυπώματα με μπατονέτες και τέμπερες. Στο κέντρο του δέντρου, μπήκε η φωτογραφία του κάθε παιδιού:


 Και βέβαια ο καθένας ζωγράφισε το δικό του χριστουγεννιάτικο δέντρο:


 Νυχτερινό χειμωνιάτικο χριστουγεννιάτικο τοπίο με τυπώματα, πινέλα και ψαλίδια:

Ένας πίνακας για το δωμάτιό τους, πραγματικπό έργο τέχνης: Μία απλή φωτοτυπία από το internet, μεταμορφώθηκε από τα χέρια των παιδιών σε πίνακα ζωγραφικής!!Μπήκε σε μαύρο ή μπλε παλίσιο και τα παιδιά γύρωγύρω με μπατονέτες και άσπρη τέμπερα, έβαλαν χιόνι!

 Οι χριστουγεννιάτικες κάρτες μας.Φτιαγμένες με ένα πιάτο χάρτινο, που τα παιδιά έβαψαν πρ'ασινα με τέμπερες. Τα στόλισαν με χρυσόσκονες και τυπώματα με φελό. Τα διπλώσαμε κατάλληλα και τα μεταμορφώσαμε σε χριστουγεννιάτικα δεντράκια:


 Οι σακούλες που θα φιλοξενήσουν τις χριστουγεννιάτικες κατασκευέςτων παιδιών είναι διπλής όψης. Από τη μία μεριά με τέμπερες και τυπώματα ψτιάξαμε έναν χιονάνθρωπο:


 Από την άλλη με το τύπωμα της παλάμης μας και τυπώματα με τέμπερες και χρυσόσκονες, φτιάξαμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο:Όλες οι δραστηριότητες έγιναν σε συνεργασία με τη συνάδελφό μου Δήμητρα Τριανταφύλλου.