Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Etwinning "Ένας δράκος με γυαλιά, ψάχνει καθαρά νερά"Και το Δ,δ έγινε... δράκος!


To έργο μας φέτος στο Etwinning  "Ένας δράκος με γυαλιά, ψάχνει καθαρά νερά"μας δίνει τη δυνατότητα να το συνδέσουμε απόλυτα με το Αναλυτικό μας Πρόγραμμα. 
Δράκοι, κάστρα, ιππότες και ντάμες, λίμνες και άλλα πολλά... μας προσφέρουν απίστευτες ευκαιρίες προσέγγισης όλων των γνωστικών αντικειμένων. Εμείς λοιπόν, μετά την επίσκεψη του Δράκου στο Νηπιαγωγείο μας, για την οποία θα σας μιλήσουμε σε επόμενη ομάδικά ανάρτηση, έχουμε πάθει δρακίαση. Όλα περιστρέφονται γύρω από αυτόν. 
Εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία λοιπόν, από κάποιες παρατηρήσεις των παιδιών και κάναμε το Δ,δ του δράκου... παιχνιδιάρικα!
Φτιάξαμε ένα τεράστιο Δ και το κάναμε ...Δράκο! Βάλαμε πόδια, φτερά, κεφάλι, κολλήσαμε τριγωνάκια στην πλάτη του και του λείπουν οι βούλες.
Είπαμε και καταγράψαμε λεξούλες από Δ,δ και στη συνέχεια ο καθένας πήρε μία λεξούλα, τη ζωγράφισε σε ένα κύκλο και την κολλήσαμε στο Δράκο για να σχηματίσουμε και τις βούλες του.








 Φτιάξαμε με χαρτοσακούλα το Δράκο που τρώει λέξεις. Αλλά τρώει μόνο δρακολέξεις που αρχίζουν από Δ,δ. Ιις άλλες δεν τι τρώει.
 Τον ταίσαμε στην αρχή αληθινά αντικείμενα. Για να δούμε... τι τρώει:
Ωχ! Τρώει το δάχτυλο του Βαγγέλη! 
 Δεν τρώει το βιβλίο που του δίνει η Βίλμα!
 Τρώει και τη Δευτέρα μας!
 Δεν τρώει το μαρκαδόρο που τον ταίζει η Ειρηνιούλα μας!
 Μετά τον ταίζουμε καρτέλες με λέξεις. 




 Αυτές δεν τις έτρωγε με τίποτα!
 Η κοιλίτσα του γέμισε με δρακολεξούλες μόνο από Δ,δ.
 Φυσικά ο δράκος που τρώει λέξεις μόνο από Δ,δ έμεινε στη γωνιά της γλώσσας και είναι από τις αγαοημένες τους δραστηριότητες στις αυθόρμητες.



 Κάναμε και τα ατομικά μας Δελτοδρακάκια. Σε Δ κόλλησαν έτοιμους κύκλους  (με φιγουροκόπτες), για να σχηματίσουν τις βούλες και την πλάτη.Ουρά, κεφάλι, φτερά και έτοιμο!

 Καλά... προσπεράστε το κεφάλι. Υπάρχει άραγε Δράκος πουλί; Σίγουρα θα υπάρχει! Στα παραμύθια όλα υπάρχουν!










 Ένα ατομικό φύλλο αξιολόγησης, όπου ο καθένας ζωγράφισε 4 δρακολεξούλες:















2 σχόλια:

Elena Papatheodorou είπε...

Αριάδνη καλημέρα!!!!Πάντα έξυπνες οι ιδέες σου και διαφορετικές.
Εύχομαι καλή επιτυχία στο Δρακοπρόγραμμά σας.

Δανάη είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΑΤΕ!