Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

Etwinning: "Ένας δράκος με γυαλιά, ψάχνει καθαρά νερά" Οι ρουτίνες μας - Το ξεκίνημά μας.Καινούργια σχολική χρονιά με ένα νέο έργο eTwinning, περιβαλλοντικό και παραμυθένιο. « Ένας δράκος με γυαλιά ψάχνει καθαρά νερά».
"A Dragon with Glasses Seeks for Clean Waters".
Φέτος το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό έργο eTwinning, περιβαλλοντικού θέματος, 19 σχολείων από Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.

Ο δράκος, ήρωας του έργου έχασε τα γυαλιά του ψάχνοντας καθαρά νερά για να κολυμπήσει. Οι μαθητές ως βοηθοί του, αναλαμβάνουν δράση, εξερευνώντας τις λίμνες και τους υγροβιότοπους της περιοχής τους. Πραγματοποιούν επισκέψεις, συγκεντρώνουν φωτογραφίες, μαθαίνουν για τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής και αναδεικνύουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λίμνη τους, προσπαθώντας συλλογικά να ευαισθητοποιήσουν την τοπική και ευρύτερη κοινωνία.»
Είμαστε ενθουσιασμένοι μικροί και μεγάλοι μια και το σχολείο μας θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα παραμυθένιο κάστρο και μεις σε ιππότες και ντάμες , βοηθοί του δράκου !
Το Νηπιαγωγείο Κεντριού Ιεράπετρας ετοίμασε την πρώτη αποστολή των ιπποτών, που δόθηκε στα παιδιά στην αρχή,μαζί με οδηγίες και ένα γράμμα καλωσορίσματος που δημιουργήθηκε συνεργατικά. 
Η πρώτη αποστολή ζητά από τους μαθητές να δημιουργήσουν ένα κάστρο στο σπίτι τους με τα κομμάτια που υπάρχουν στο σακουλάκι και να το φέρουν την επόμενη – πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο να μας το παρουσιάσουν !

Έγινε από την αρχή η  ενημέρωση των γονιών για το πρόγραμμα και φτιάξαμε ένα κάστρο στην πόρτα μας, που τα τούβλα του θα είναι οι ευχές των γονιών μας για το πρόγραμμα:

Οι καθημερινές μας ρουτίνες φυσικά είναι εμπνευσμένες από το πρόγραμμα. 
Οι ομάδες υπηρεσίας ονομάστηκαν: "Οι ασπίδες των βοηθών".


Το παρουσιολόγιό μας είναι  ένα κάστρο, που το κάθε παράθυρό του, ανήκει σε ένα παιδί, που κάθε πρωί που έρχεται, βάζει εκεί τη φωτογραφία του με το όνομά του.
 Κάστρο είναι και το ημερολόγιό μας:Με την κυρία Δήμητρα τα παιδιά το μεσημέρι, έφτιαξαν την καστροκουζίνα του Νηπιαγωγγείου μας.

Και βέβαια στο ίδιο πνεύμα καρτελάκια για συρταρια, για μολυβοθήκες, για ράφια:

 Καρτέλες με το όνομά τους και για πολλές άλλες χρήσεις:Και φυσικά η πρώτη ζωγραφιά των παιδιών δε μπορούσε παρά να μπει σε ένα... κάστρο!
1 σχόλιο:

http://tamagikataxidiatounipiagwgeioumas.blogspot.com/ είπε...

Απίθανη δουλειά!! Μπράβο Αριάδνη!Δεν έχω λόγια!