Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Και το Μάη "Νοιάζομαι και Δρω" και φτιάχνω τον κήπο του μικρού εθελοντή


Υποδεχτήκαμε το Μάη με μία πολύ ωρία δράση και με μία συμμετοχή που μας έδωσε μεγάλη χαρά φέραμε στις Σέρρες τα όμορφα Χανιά ! Κατά τη διάρκεια του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, τα νήπια ττου νηπιαγωγείο μας συνεργάστηκαν με τα νήπια του 14ου Νηπιαγωγείου Χανίων και   ζωγράφισαν online σε πραγματικό χρόνο στην εφαρμογή www.awwapp.com και ανέδειξαν για ακόμη μια φορά την αξία της συνεργασίας! 
Ευχαριστώ την αγαπημένη μου φίλη Δέσποινα Παρταλά και την Σύμβουλο προσχολικής Αγωγής Χανίων κυρία Πόπη Κασσωτάκη Ψαρουδάκη για την τιμή και την πρόσκληση.
Τα παδιά συνδέθηκαν μέσω skype και σε πραγματικό χρόνο, ζωγράφιζαν ταυτόχρονα και δημιούργησαν την παρακάτω αφίσα για να καλωσορίσουν το Μάη.  



Φτιάξαμε τα στεφανάκια του Μάη με εφημερίδες και λουλούδια με λώρίδες από χαρτί, που την τεχνική μπορείτε να δείτε ΕΔΩ






Όλη την εβδομάδα μιλήσαμε για τα λουλούδια. Είδαμε τα μέρη του φυτού και τα αντιστοιχίσαμε σε πίνακες αναφοράς με τις αντίστοιχες λέξεις.


 Τα παιδιά έφεραν λουλούδια για να τα φυτέψουμε, συνδυάζοντας τη δράση και με το "Νοιάζομαι και Δρω". Αναβαθμίζω τη γειτονιά μου- Αναβαθμίζω το σχολείο μου.






 Ζωγραφίσαμε το ποίημα του Μάη:










 Στη συνέχεια κάναμε μία κατασκευή - αξιολόγηση: 
Φτιάξαμε ένα βιβλιαράκι, όπου σε κάθε σελίδα του ζωγραφίσαμε τι χρειάζεται το φυτό για να μεγαλώσει. Το βιβλιαράκι το κολλήσαμε σε μία γλάστρα με ένα μεγάλο γελαστό και χαρούμενο λουλούδι.



















 Την κατασκευή τη βρήκα ΕΔΩ
Για το "Νοιάζομαι και Δρω", φτιάξαμε τον "Κήπο του μικρού εθελοντή".
Σε χαρτί του μέτρου με τέμπερες, σφουγγάρια και οδοντόβουρτσες, φτιάξαμε τον ουρανό και το χορταράκι.
Τα παιδιά έφτιαξαν λουλούδια και πάνω τους έγραψαν λέξεις εθελοντισμού. Επειδή όμως ο εθελοντισμός  είναι μία πράξη με διάρκεια, τα λουλούδια πρέπει να τα ποτίζουμε!Φτιάξαμε λοιπόν ποτιστήρια, που από μέσα τους πέφτουν σταγόνες με λεξούλες του μικρού εθελοντή.




























Δεν υπάρχουν σχόλια: