Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Teachers 4 Europe: "Της Ευρώπης ο καιρός" Κλείσαμε τον καιρό σε...βαζακια!

Συνεχίζοντας τη μελέτη των καιρικών φαινομένων και στα πλαίσια του προγράμματός μας 
Teachers 4 Europe: "Της Ευρώπης ο καιρός"
σήμερα κάναμε μία δραστηριότητα που την είχα δει πέρυσι στην αγαπημένη μου φίλη ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ και είχα ξετρελαθεί.
"Τα βαζάκια με τα καιρικά φαινόμενα"
Πήρα μεγάλα γυάλινα βαζάκια και πολλά υλικά χειροτεχνίας και αφήσαμε με τα παιδιά τη φαντασία μας να ξετυλιχτεί.
Πρώτα φτιάξαμε μία ηλιόλουστη μέρα:Γεμίσαμε το βάζο με νερό και βάλαμε μία σταγόνα γαλάζιο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ένα μεγάλο κίτρινο πον πον αποτελέι τον ήλιο. Το βαζάκι έκλεισε με σιλικόνη για ασφάλεια.Το κουνάμε και παρατηρούμε την ηλιόλουστη μέρα μας.


 Στο δεύτερο βάζο φτιάξαμε έναν ανεμοστρόβιλο. Γεμίσαμε με νερό, μία σταγόνα απορρυπαντικό για τα πιάτα και χρυσόσκονη. Κλείνουμε με σιλικόνη, κουνάμε το βάζο και ωωωωω!!!!!!!!Ανεμοστρόβιλος στο βάζο μας!!!!



 Σειρά έχει το ουράνιο τόξο. Πώς θα το κάνουμε; Με χρωματιστά πον πον πρότειναν τα παιδιά. Νερό λοιπόν, μία σταγόνα γαλάζιο χρώμα ζαχαροπλαστικής, Χρωματιστά πον πον, σιλικόνη στο καπάκι και έτοιμο το ουράνιο τόξο μας!!!!!!






 Και τώρα το αγαπημένο μας χιόνι! Γεμίζουμε το βάζο με νερό και ρίχνουμε μέσα χιονονιφάδες πολύ μικρές. Το σφραγίζουμε , το κουνάμε και χιονίζει στο βάζο μας!!!!

 Και τώρα βροχούλα! Γεμίζουμε το βαζάκι με νερό και τα παιδιά βάζουν μέσα γαλάζιες πούλιες σε διάφορα σχήματα και άσπρες μπάλες φελιζόλ για συννεφάκια! Πάντα σφραγίζουμε με σιλικόνη και ... κρατήστε την ομπρέλα σας!!!!

Ήλιος με σύννεφα:Γεμίζουμε με νερό και βάζουμε μέσα ένα μεγάλο λουλούδι πούλια - κίτρινο (δεν είχαμε άλλο μεγάλο κίτρινο πον πον) και μπάλες φελιζόλ για συννεφάκια. Σφραγίζουμε και κουνάμε!

 Για να φτιάξουμε τον αέρα, γεμίσαμε με νερό και βάλαμε μέσα φύλλα - πούλιες σε διάφορα χρώματα. Σφραγίσαμε και δείτε! Φυσάει και τα φύλλα πέφτουν και πετάνε!!! 

 Και φυσικά δε χορταίναμε να παίζουμε με τα βαζάκια μας με τα καιρικά φαινόμενα!





Έτοιμα τα βαζάκια μας. Μέσα κλείνουν όλα τα καιρικά φαινόμενα! Μας λείπουν οι αστραπές και η συννεφιά αλλά θα τα φτιάξουμε. Δεν είχαμε βαζάκια!






 Και φυσικά πήραν τη θέση τους στη γωνιά του μετεωρολογικού σταθμού. Στη γωνιά του Teachers 4 Europe.

 Οι μικροί μου μετεωρολόγοι αρχίζουν να έρχονται σε επαφή με την Ευρώπη, με τα δελτία καιρού για να αρχίσουμε να μελετάμε τον καιρό της  Ευρώπης. Φτιάξαμε την παρακάτω κατασκευή. Έβαψαν το χάρτη της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης και τον κολλήσαμε σε μία τηλεόραση.Και μπροστά από το χάρτη έβαλε ο καθένας τον εαυτό του ως μετεωρολόγο που λέει το δελτίο καιρού στην τηλεόραση.



















 Φτιάξαμε και μία μεγάλη τηλεόραση από χαρτόκουτο (ευχαριστούμε κυρία Έφη), για να λέμε καθημερινά τον καιρό της Ευρώπης και της Ελλάδας φυσικά..




1 σχόλιο:

~~kindergarden teacher ~~ είπε...

τέλεια δουλειά ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ