Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Etwinning "Kids advertising healthy food"Γνωριμία με τις μασκότ και τα σλόγκαν


Γνωριμία με τις μασκότ και τα σλόγκαν. Ας γνωρίσουμε τις μασκότ και τα σλόγκαν των άλλων νηπιαγωγείων , παίζοντας παζλ και συμμετέχοντας σε τηλεδιασκέψεις 

Γνωριμία με τις μασκότ και τα σλόγκαν

Καθώς διανύουμε πλέον την περίοδο γνωριμίας των μελών του έργου, και αφού το κάθε νηπιαγωγείο δημιούργησε την δική του μασκότ και σλόγκαν έφτασε η ώρα να τα γνωρίσουμε ! Πολλές οι ιδέες και η κάθε μια ξεχωριστή! Τερατάκια, λαχανικά, ζώα, αντικείμενα  κ.ά αποτελούν τις μασκότ των μελών του έργου ! Η κάθε μία μασκότ πλέον θα είναι η «αντιπρόσωπος του κάθε σχολείου !
Οι μασκότ των μελών του έργου μας

Ο πίνακας με τις μασκότ και τα σλόγκαν του κάθε νηπιαγωγείου

Το κάθε μέλος έφτιαξε την εικόνα της μασκότ του σε παζλ στην σελίδα jigsawplanet.com και το ανέβασε στην πλατφόρμα του Twinspace για να το μοιραστεί με όλους.  Στις ελεύθερες δραστηριότητες τα  παιδιά μπορούν να παίζουν με τα 12 παζλ -μασκότ για να τα γνωρίσουν !
 Μπορείτε και σεις  να παίξετε τη Σοφούλα την κουκουβάγια μας  σε παζλ :


Η επόμενη δράση μας ήταν η οργάνωση τηλεδιασκέψεων για να γνωρίσουμε από κοντά πλέον τους εταίρους, τις μασκότ και να ακούσουμε τα σλόγκαν τους και τα τραγούδια τους ! Δημιουργήθηκε ένα αρχείο google doc στο οποίο δημιουργήθηκαν οι ομάδες των τηλεδιασκέψεων !
Σε κάθε τηλεδιάσκεψη θα έπρεπε το κάθε μέλος να παρουσιάσει την μασκότ του, να μας πει το σλόγκαν του και ότι άλλο είχε ετοιμάσει σχετικό.

Στη συνέχεια μετά την τηλεδιάσκεψη τα παιδιά ζωγράφιζαν τις εντυπώσεις τους και τις αντίστοιχες μασκότ σε κοινά φύλλα εργασίας !
Τηλεδιάσκεψη με Σέρρες, Κεντρί και Μουδανιά


Τηλεδιάσκεψη με Δράμα, 14ο Νηπιαγωγείο Σερρών και Ρουμανία.

Τηλεδιάσκεψη με Νεάπολη και Μουδανιά
Τηλεδιάσκεψη με Σερβία
Κάποιες από τις εντυπώσεις μας μετά τις τηλεδιασκέψεις:
Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν μεγάλος ! Έμαθαν χαιρετισμούς σε διάφορες γλώσσες, συναντήθηκαν με πολλά άλλα παιδιά και μοιράστηκαν τις ιδέες και τις κατασκευές τους ! Το επόμενο ραντεβού είναι πολύ κοντά με πιο δημιουργικές ακόμα δράσεις !