Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Η χριστουγεννιάτικη κάρτα και η σακούλα του Μπισκοτένιου και οδηγίες για να τα φτιάξετε.O Μπισκοτένιος και το σπιτάκι του είναι μία πολύ αγαπημένη φιγούρα τώρα τα Χριστούγεννα. Μπορεί να είναι ξενόφερτος αλλά θυμίζει πολύ την "Κοκκινη κοτούλα" της Ζωρζ Σαρρή
 και το "Ένα καλοτηγανισμένο τηγανόψωμο. "

Κάθε χρόνο κάνουμε κάποιες δραστηριότητες με τοΜπισκοτένιο, επειδή αρέσει πολύ στα παιδιά.
Την ιστορία μπορείτε να την ακούσετε και να τη δείτε στο παρακάτω βιντεάκι.

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε το βιβλίο ΕΔΩ
Πρόπερσι είχαμε κάνει το σπιτάκι του Μπισκοτένιου κάρτα που μπορείτε να τη δείτε ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Έφτιαξα κάποια πατρόν για να σας βοηθήσω αλλά και με τη φαντασία τσας και τη φαντασία των παιδιών, θα γίνει πολύ όμορφη. 
Μπορείτε αφού κόψετε το σπιτάκι διπλό από την ίσια πλευρά, μπορείτε να κόψετε τα πατρόν για τα χιόνια, αλλά μπορούν να τα κάνουν και τα παιδιά με τέμπερες όπως θα δείτε και στις παρακάτω δημιουργίες μας.
Η διακόσμηση του σπιτιού μπορεί να γίνει με τα σχέδια που βάζω, και που τα βρήκα στο internet.
Mπορεί να γίνει με φιγουροκόπτες , αλλά μπορεί να γίνει και με τυπώματα από φελλό, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω στο χωριό των ξωτικών. Το Μπισκοτένιο τα παιδιά θα τον στολίσουν και θα τον βάψουν όπως θέλουν και αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μπροστά στην είσοδο και ένα χριστουγεννιάτικο δεντράκι.


Πέρυσι το Μπισκοτένιο και το σπιτάκι του τα κάναμε χριστουγεννιάτικη σακούλα.
Λεπτομέρειες για την κατασκευή μπορείτε να δείτε ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ Φέτος κάναμε το χριστουγεννιάτικο χωριό των ξωτικών χρησιμοποιώντας το σπίτι του Μπισκοτένιου.
Λεπτομέρειες για την κατασκευή μπορείτε να δείτε ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ