Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Η γιορτή των Αγγέλων και της Αεροπορίας. Η γιορτή των Σερρών

Στις 8 Νοεμβρίου γιορτάζουν οι Ταξιάρxες.Οι αρχάγγελοι Γαβριήλ και Μιχαήλ. Γιορτάζει η πόλη των Σερρών, αλλά και η πολεμική μας αεροπορία. Προηγούμενες αναρτήσεις μπορείτε να δείτε πατώντας τους παρακάτω συνδέσμους:Σήμερα μιλήσαμε για τη γιορτή και για τους αγγέλους. Είπαμε τους φόβους μας, από τους οποίους θέλουμε να  μας φυλάει ο φύλακας άγγελός μας.
Συνδέσαμε τις δράσεις μας με το πρόγραμμα "Νοιάζομαι και Δρω" που θα πραγματοποιήσουμε φέτος στο Νηπιαγωγείο μας και είπαμε ότι όπως εμείς έχουμε το φύλακα άγγελό μας, έτσι θα γίνουμε και μεις φέτος οι καλοί άγγελοι για κάποιους.
Στη συνέχεια μιλήσαμε για  το γράμμα Α,α που το παίρνουμε από τον Άγγελο, από το Αεροπλάνο και το Αεροδρόμιο.
Βρήκαμε λεξούλες (πάρα πολλές) από Α και φτιάξαμε ένα τεράστιο Α που το κάναμε άγγελο. Ζωγραφίσαμε όλοι από μία λεξούλα που αρχίζει από Α και την κολλήσαμε πάνω του. Όποιος ήθελε προσπάθησε να τη γράψει.

Μετά και αφού μιλήσαμε για τη γιορτή της Αεροπορίας  και των αεροπλάνων, μετατρέψαμε ένα Α σε αεροδρόμιο.


 Φτιάξαμε αεροπλανάκια, βάφοντας ένα ξύλινο μανταλάκι και 2 μικρά γλωσσοπίεστρα.
 Έτοιμα τα αεροπλανάκια μας.

 Πλαστικοποιήσαμε το Α που έγινε αεροδρόμιο. Στη μέση είπαμε ότι είναι ο χώρος παρκαρίσματος. Εκεί έβαλα ένα χρατς χρουτς για να μένει το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο και να μην το χάνω.
Από τη μία μεριά απογειωνόμαστε και στην άλλη προσγειωνόμαστε, μετά από το ταξίδι μας. Κάναμε τις διαδρομές στην αρχή με τα δαχτυλάκια μας και μετά... ευχαριστηθήκαμε παιχνίδι.

Φτιάξαμε και το αγγελούδι που πήραμε μαζί μας για να μας φυλάει και να μας προσέχει.
Σε μία από τις προηγούμενες αναρτήσεις που έχω βάλει στην αρχή της ανάρτησης μπορείτε να βρείτε το πατρόν.

1 σχόλιο:

Λία Μαντέσου είπε...

Υπέροχο το αεροδρόμιο.Εγω έφτιαξα το Α με τα αγγελάκια σου από πέρυσι!!