Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Etwinning " Μουσική Πινακοθήκη"Τραγουδάμε Χελιδονίσματα και ζωγραφίζουμε

Τραγουδάμε Χελιδονίσματα και ζωγραφίζουμε. Μία ακόμα ανοιξιάτικη, συνεργατική δράση στα πλαίσια του προγράμματος etwinning:«Μουσική Πινακοθήκη».  Μέσω τηλεδιασκέψων τραγουδήσαμε τα Χελιδονίσματα (κάλαντα άνοιξης) και τα αποδώσαμε εικαστικά ζωγραφίζοντας συνεργατικά. Το αποτέλεσμα ήταν τέσσερις ανοιξιάτικοι πίνακες !

Τραγουδάμε Χελιδονίσματα

Τα μέλη-νηπιαγωγεία του προγράμματος λίγο πριν μπει η Άνοιξη αποφάσισαν να μάθουν για να τραγουδήσουν διαδικτυακά τα χελιδονίσματα. Επιλέχθηκε το τραγούδι και με την βοήθεια ενός εικονόλεξου που δημιούργησε το νηπιαγωγείο Βλαχάτων τα παιδιά και των 11 νηπιαγωγείων έμαθαν το τραγούδι.

Εικονόλεξο των Χελιδονισμάτων που τραγουδήσαμε
Στη συνέχεια τα νηπιαγωγεία χωρίστηκαν σε ομάδες των τριών ή δύο νηπιαγωγείων και αφού συνδέθηκαν διαδικτυακά  βρήκαν όνομα στην ομάδα τους, τραγούδησαν τα Χελιδονίσματα, και παρουσίασαν τις κατασκευές τους. Σε επόμενες τηλεδιασκέψεις ζωγράφισαν συνεργατικά στην εφαρμογή : awwapp.com, έναν πίνακα σχετικό με τα χελιδονίσματα. Η κάθε ομάδα αποφάσισε το θέμα της και τον τρόπο!
Το δικό μας νηπιαγωγείο συμμετείχε στην ομάδα : 
 Τα χελιδονάκια του Μάρτη :
  • Νηπιαγωγείο Κεντριο
  • 29ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Σερρών
  • 4ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Πυλαίας
Συνδεθήκαμε διαδικτυακά και τραγουδήσαμε τα χελιδονίσματα όλοι μαζί ! Στη συνέχεια παρουσιάσαμε ότι είχαμε φτιάξει ( χελιδονάκια, Χελιδόνες κλπ).
Τηλεδιάσκεψη για να τραγουδήσουμε τα χελιδονίσματα:

 Παρουσιάζουμε τις χελιδόνες και τις κατασκευές μας:
Τραγουδάμε κρατώντας τα χελιδόνια – Παιδιά του 29ου Νηπιαγωγείου Σερρών
 Τα παιδιά του 4ου Νηπιαγωγείου Πυλαίας
Τα παιδιά του νηπιαγωγείου Κεντριού

Τραγουδάμε Χελιδονίσματα και ζωγραφίζουμε.

 Η επόμενη δράση της ομάδας μας άρεσε τόσο πολύ ! Αφού συνδεθήκαμε αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε online  αρχικά μία κορνίζα του πίνακα μας ακολουθώντας ένα μοτίβο. Ζωγραφίζαμε λουλούδια διαφορετικού χρώματος με συγκεκριμένη σειρά (το νηπ. Κεντριού ζωγράφιζε τα κίτρινα, οι Σέρρες τα κόκκινα και η Πυλαία τα μπλε).
Στη συνέχεια τα παιδιά από το Κεντρί ανέλαβε να ζωγραφίσουν  ένα καλάθι με μία χελιδόνα και τα άλλα δύο νηπιαγωγεία χελιδόνια και παιδιά που κράταγαν Χελιδόνες και τραγουδούσαν 
Ζωγραφίζουμε συνεργατικά έναν πίνακα
Αν και παιδευτήκαμε λίγο, ο ένας έσβηνε αρχικά τις ζωγραφιές  του άλλου (χαχα)  μόλις συγρονιστήκαμε το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε !
Οι υπόλοιπες ομάδες συνεργάστηκαν με παρόμοιο τρόπο και έφτιαξαν υπέροχους  συνεργατικούς ανοιξιάτικους πίνακες ! Οι ομάδες των υπόλοιπων νηπιαγωγείων ήταν :

Χελιδονοπινελιές :
2/Θέσιο Νηπ/γείο Γαρδικίου
38o Nηπιαγωγείο Πατρών(Μποζαΐτικα)
Νηπιαγωγείο Περίκλειας Ν. Πέλλας

Χελιδονοπαρέα :
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών
33ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ευόσμου
Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Βλαχάτων

Ανοιξιάτικες Πινελιές :
10ο Νηπ.Νεάπολης Θεσσαλονίκης
14ο Νηπιαγωγείο Χανίων
Στιγμές από τις δράσεις των παραπάνω ομάδων και οι πίνακές τους παρουσιάζονται στην παρακάτω εφαρμογή : genial.ly