Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Επίσκεψη στο εργαστήρι αγγειοπλαστικής


Σήμερα επισκεφτήκαμε το εργαστήρι αγγειοπλαστικής της κυρίας Μαρίας και ενθουσιαστήκαμε!!!!!!
Τα παιδιά περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία αυτή την επίσκεψη. Μιλώντας για τα παιχνίδια της Αρχαίας Ελλάδας, είχαμε μιλήσει πολύ για τον πηλό και τις κατασκευές από πηλό.
Φτάσαμε στο εργαστήρι και η κυρία Μαρία μας υποδέχτηκε χαμογελαστή και μας ξενάγησε στο εργαστήρι και στην έκθεσή της.
Στη συνέχεια καθίσαμε σε ένα μεγάλο τραπέζι και μας έδωσε πηλό να κάνουμε τις δικές μας πήλινες κατασκευές. Ένα μπωλάκι που στη συνέχεια θα γίνει κρεμαστό ρεσώ.
Μας έδειξε πώς να δουλέψουμε τον πηλό και ξεκινήσαμε τη δουλειά μας με πολύ χαρά.Δε μπορείτε να δείτε τα προσωπάκια μας. Ηταν μονίμως χαμογελαστά με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά.                                                   Δείτε τι φτιάχνουμε!!!!!!!!!
               Μπράάάάάβο κυρία  Σοφία και κυρία Αριάδνη!!!!!!!
Μετά πήγαμε στον τροχό και η κυρία Μαρία, μας έδειξε πώς δουλεύει στον τροχό και μας άφησε και μας να εργαστουμε με τον πηλό στον τροχό. Μας άρεσε πάρα πάρα πολύ.Οι δημιουργίες μας μείνανε στο εργαστήρι, να στεγνώσουν. Μετά η κυρία Μαρία θα τα ψήσει και θα τα πάρουμε να τα διακοσμήσουμε όπως θέλουμε εμείς.
Ευχαριστούμε πολύ κυρία Μαρία για την φιλοξενία και τη ζεστασιά που μας πρόσφερες και για τα τόσα ωραία πράγματα που μας έμαθες.


6 σχόλια:

Κική είπε...

ΠΩ ΠΩ ΤΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ !!!!!!!!!! ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΚΔΡΟΜΗ !!!!!!!

Νικολέττα είπε...

Ξέρεις Αριάδνη,έχω προϋπηρεσία στον πηλό. Πριν αρκετά χρόνια έφτιαχνα σπιτάκια με κεραμίδια και παράθυρα, μέσα στα οποία έμπαινε το ρεσώ (έναντι κάποιας αμοιβής)! Κάλεσέ με να έρθω να σας τα δείξω! Ή ότι άλλο θες! Ντύνομαι και παιχνίδι αν θες!!!!!!!!!(Δες Σέβα)

~~kindergarden teacher ~~ είπε...

Αριαδνη μου , τέλεια εμπειρία αυτή για τα παιδιά, την ζήλεψα !!

πάμε Νικολέτα φύγαμε εσυ θα κάνεις κεραμική και γω την πιγκουίνα χαχα περιοδεία σε ολα τα νηπιαγωγεία α εισαιιιιιιιιι;;;;;

Νικολέττα είπε...

Μέσααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!

Αριάδνη είπε...

ΕΛΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ είπε...

τι φοβερη εμειρία ....για μικρούς και μεγάλους!!!