Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Φέτος την πόρτα μας στολίζει ένα δέντρο φτιαγμένο από όλη την οικογένειά μας

Ο στολισμός της τάξης μας έχει αρχίζει για τα Χριστούγεννα και ήρθε και η ώρα της πόρτας μας. Συζητήσαμε με τα παιδιά τι θα ήθελαν να τη στολίζει και αποφασίσαμε να κάνουμε ένα δέντρο.Ένα δέντρο φτιαγμένο από τα χεράκια μας και όχι μόνο!
Τα παιδιά πήραν στο σπίτι τους κομμάτια από πράσινο χαρτόνι και σχεδίασαν, έκοψαν και στόλισαν τα χέρια όλων των μελών της οικογένειάς τους.Έγραψαν πάνω τους και ευχές .
Έφεραν τα χεράκια στο σχολείο και φυσικά δε  χάσαμε την ευκαιρία να κάνουμε και μαθηματικά τοποθετώντας τα με τη σειρά από το μεγαλύτερο προς το μικρότερο και αντίστροφα.

 Βάζουμε πάνω τους το χεράκι μας και βλέπουμε πόσο τεράστιο είναι το χέρι του μπαμπά. Μεγάλο το χέρι της μαμάς και το δικό μας χεράκι όπου ταιριάζει απόλυτα το χέρι μας.















 Με τους φιγουροκόπτες κόψαμε μπαλίτσες και καραμελίτσες και όσοι ήθελαν τα στόλισαν κι άλλο.

Τα βάλαμε όλα μέσα σε ένα μεγάλο καλάθι και τα παιδιά τα άδειασαν στο χαλί και προσπαθούσαν να αναγνωρίσουν τα χέρια των μελών της οικογένειάς τους.

 Πάνω σε χαρτί μέτρου αρχίσαμε να κολλάμε τα χέρια σε σχήμα δέντρου, συγκεντρωμένες οι οικογένειες σε κάθε κλαδί


 Κόψαμε το περίγραμμά του και το δέντρο βρήκε τη θέση του πάνω στην πόρτα:

 Το αστέρι μας το στόλισαν τα ονόματα των παιδιών επειδή αυτά είναι τα αστέρια που λάμπουν στην τάξη μας.










 Βρήκαμε την αφορμή να συνδέσουμε τη δραστηριότητά μας με το πρόγραμμα εθελοντισμού "Νοιάζομαι και Δρω", στο οποίο συμμετέχουμε φέτος.
Τα παιδιά έφτιαξαν δώρα πάνω στα οποία ζωγράφισαν ένα δώρο που θέλουν να χαρίσουν σε κάποιο πρόσωπο που αγαπούν πολύ.
Και να σκεφτούν πόσο μεγάλη χαρά θα νοιώσει αυτός που θα πάρει το δώρο και πόση χαρά θα νοιώσουν και οι ίδιοι που έδωσαν το δώρο. Η χαρά της προσφοράς λοιπόν και να μάθουν ότι δε χαιρόμαστε μόνο όταν δεχόμαστε δώρα αλλά και όταν δίνουμε:
















 Τα δώρα πήραν τη θέση τους κάτω από το δέντρο μας:




 Φτιάξαμε στολιδάκια για το δέντρο μας με γλωσσοπίεστρα και μανταλάκια. Με το γλωσσοπίεστρο που το βάψαμε με κόκκινη τέμπερα φτιάξαμε ένα αγιοβασιλάκι και με το μανταλάκι που το βάψαμε άσπρο φτιάξαμε ένα χιονανθρωπάκι:























2 σχόλια:

~~kindergarden teacher ~~ είπε...

ΟΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ΜΟΥ

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΟΛΑ ΑΡΙ!!! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΡΙΤΣΙ!!!!