Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Το παραμυθένιο χωριό των ξωτικών


Σειρά έχει να στολιστεί το ταμπλό της τάξης μας με μία ομαδική εργασία που μετά την ολοκλήρωσή της τα παιδιά ενθουσιασμένα φώναξαν ότι μοιάζει σαν παραμυθένια και ότι στα σπιτάκι ζουν τα ξωτικά του Άη Βασίλη! 
Την ονόμασαν λοιπόν "Το Ξωτικοχώρι!"
Με οδοντόβουρτσες και τέμπερες κάναμε τον ουρανό και το έδαφος:
 Κόψαμε σπιτάκια και τα στολίσαμε με ζαχαρωτά που τα κάναμε με φελλούς και τέμπερες. Με πινέλα κάναμε τις πόρτες και τα παράθυρα:  Κάναμε δεντράκια που τα στολίσαμε με χιόνι και χρυσόσκονες:

 Με λωρίδες χαρτιού κάναμε τα δεντράκια μας: Μιλήσαμε για το έθιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου  και διαβάσαμε το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά "Ένα ελατάκι για τον Τάκη".
'Όταν παραμονές Χριστουγέννων ο μικρός Τάκης κάνει φριχτά παράπονα στη μαμά του για το τεράστιο έλατο που έχει στολίσει στο σαλόνι και που πρέπει να στραβολαιμιάζει για να το κοιτάζει, η μαμά του, που δεν του χαλάει ποτέ χατίρι, του αγοράζει ένα τόσο δα μικρό ελατάκι. Το ελατάκι αυτό μπορεί να είναι μικρό, αλλά κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Ένα μυστικό που ούτε το υποψιαζόταν κανείς ως τότε.
Στη συνέχεια κάναμε το παρακάτω φύλλο αξιολόγησης: Στολίσαμε το έλατο στις 4 εποχές όπως ταιριάζει: Φτιάξαμε στολιδάκια για το δέντρο μας:Μπάλες βιτρό που τα παιδιά τις έβαψαν και τις πλαστικοποιήσαμε
 Τι σημαίνουν για μένα τα Χριστούγεννα; Μετά από συζήτηση και αφού είπαμε τι αγαπάμε πιο πολύ τα Χριστούγεννα, κάναμε το παρακάτω φύλλο αξιολόγησης:


3 σχόλια:

Dim είπε...

Πολύ ωραία όλα!

Dim είπε...

Πολύ ωραίο το 'ξωτικοχώρι' σας!

Dim είπε...

Πολύ ωραίο το 'ξωτικοχώρι' σας!