Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Xριστούγεννα ήρθαν πάλι.... Και το παραμύθι αρχίζει!

1 Δεκεμβρίου: 25 μέρες πριν τα Χριστούγεννα και στα Νηπιαγωγεία τουλάχιστον το παραμύθι ξεκινάει. Τα παιδιά το απολαμβάνουν και εμείς οι Νηπιαγωγοί γινόμαστε μαζί τους παιδιά! Ειλικρινά πιστεύω ότι σε κανένα άλλο επάγγελμα δεν ευχαριστιέσαι τόσο πολύ τα Χριστούγεννα
Πάμε λοιπόν! Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει!
Μία έκπληξη περίμενε τα παιδιά σήμερα το πρωί!Ένα χριστουγεννιάτικο χωριό που μετράει τις μέρες μέχρι να φτάσουν τα Χριστούγεννα και μέσα κρύβει εκπλήξεις!Στην κορυφή βάλαμε μία φάτνη για να μας υπενθυμίζει ότι στις 25 Δεκεμβρίου θα γιορτάσουμε τη Γέννηση του Χριστού.


Σε ένα καβαλέτο βάλαμε το γνωστό Άη Βασίλη, το βιβλίο με τα αινίγματα αντίστροφης μέτρησης και τη διαδρομή προς τη φάτνη. Το αστέρι της τάξης μας που θα κληρώνεται κάθε μέρα και θα παίρνει το σπιτάκι του, στη συνέχεια θα έρχεται στο καβαλέτο και θα βάφει τους αντίστοιχους αριθμούς. Θα διαβάζουμε το αίνιγμα και θα το ζωγραφίζει:

 Φτιάξαμε όμως και ένα άλλο ημερολόγιο: Το ημερολόγιο της προσφοράς και της αλληλεγγύης για να το συνδέσουμε με το πρόγραμμα εθελοντισμού που κάνουμε φέτος "Δρω και νοιάζομαι".
Πάνω σε αριθμημένα δώρα, τα παιδιά είπαν τι θέλουν να κάνουμε κάθε μέρα, για να προσφέρουμε κάπου τη βοήθειά μας .
Είπαν πολλές ιδέες που τις καταγράψαμε σε κάθε δώρο."Να ρίχνουμε ψιχουλάκια στα πουλάκια" και άλλα τέτοια αλλά γράψαμε και κάποια πράγματα που θα μας κάνουν χαρούμενους όπως να στολίσουμε το δέντρο και να διαβάσουμε παραμύθι.
Τα παιδιά έβαψαν τα δώρα και τα κολλήσαμε σε ένα χαρτόνι:


 Επέλεξαν ανάμεσα σε 3 φάτνες αυτή που ήθελαν να κολλήσουμε πάνω στο ημερολόγιο:

 Και το πρώτο μας αστέρι είναι ο Γιάννης:

 Πήρε το  σπιτάκι του και από κάτω μένει ένα αστέρι με τον αντίστοιχο αριθμό:
 Έβαψε τους αριθμούς του...
 Και ανοίξαμε το δωράκι με τον αριθμό 1 και διαβάζουμε: "Να στολίσουμε το δέντρο μας". Φτιάξαμε και το ατομικό μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης,Ένας Άη Βασίλης που είναι πάνω στη χιονισμένη καμινάδα και κρατάει το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης που έφτιαξα και έχει πάνω του χριστουγεννιάτικα δωράκια και το παιδί θα βάφει στο σπίτι ένα κάθε μέρα.

Το ημερολόγιο που έφτιαξα είναι αυτό:

Τα πατρόν για τον Άη Βασίλη τα πήρα από ΕΔΩ
 Αλλά εκτός από την τάξη μας και τα παράθυρά μας ντύθηκαν χειμωνιάτικα και χριστουγεννιάτικα...

Καλά Χριστούγεννα σε όλους... Καλές προετοιμασίες...

2 σχόλια:

Έφη Μπακή είπε...

Τι όμορφα όλα Αριούλι μου!!!!!!!!!!!!! Από τα μαγικά σας τα χεράκια πάντα τέλεια!!!!

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

ΤΕΛΕΙΑ ΟΛΑ!!! ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ!!!