Κυριακή 17 Μαΐου 2026


Θέμα μας Η Αμυγδαλιά! 
Vincent van Gogh Και Ανθισμένη αμυγδαλιά,με τέμπερες και τυπώματα:









Οι αισθητηριακοί μας δίσκοι σήμερα μεταμορφώθηκαν σε εργαστήρια εικαστικής έκφρασης και δημιουργίας.

Έμπνευσή μας αποτέλεσε η αμυγδαλιά.

3 δίσκοι, 3 σταθμοί, 3 εργαστήρια από τα οποία τα παιδιά περνούσαν κυκλικά και αν κάτι τους άρεσε πιο πολύ, έμεναν περισσότερο.

Στο ένα εργαστήρια ένα βάζο με κλαδιά αμυγδαλιάς, στολίστηκε με ποπ κορν, τα οποία,τα παιδιά κολλούσαν με ατλακόλ και στη συνέχεια,τα έβαφαν με ροζ και φούξια τέμπερα.

Και φυσικά πάντα σκορπίσαμε πέταλα και κλαδιά αμυγδαλιάς, που είχαν απίστευτο άρωμα! Δείτε λιγότερα



Στο δεύτερο εργαστήρι, μια αμυγδαλιά που τα,παιδιά έφτιαξαν με τέμπερες, γέμισε με ροζ και φούξια λουλούδια, με τυπώματα με τέμπερα. Με το δαχτυλάκι τους,τα παιδιά έβαψαν άσπρη τέμπερα πάνω στα λουλούδια.

Και στον τρίτο σταθμό αναπτύξαμε τη λεπτή κινητικότητα.

Σε μαύρο χαρτόνι, χρυσά κλαδιά αμυγδαλιάς, διακοσμήθηκαν με γκοφρέ φούξια, ροζ και άσπρο που τα παιδιά,τα έκαναν μπαλίτσες και τα κολλούσαν.













Δεν υπάρχουν σχόλια: