Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

eTwinning και Εργαστήρια Δεξιοτήτων: "@Π@ΚΙ SOS #SkillsLabs "3ος ΘεματικόςΕνδιαφέρομαι και Ενεργώ - Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη. «Νηπίων Παιδεία: Το πρώτο βήμα στη Δημοκρατία» 1ο Εργαστήρι: "Ας γνωριστούμε Παίζοντας"

 

Το Π@Π@ΚΙ SOS #SkillsLabs. Ένα εθνικό έργο eTwinning  βασισμένο στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που εφαρμόζονται φέτος στις σχολικές μονάδες της χώρας.


Περιγραφή

Σε μια θυελλώδη νύχτα του Ιανουαρίου του 1992 στον Ειρηνικό Ωκεανό, 29.000 περίπου κίτρινα πλαστικά παπάκια, έπεσαν από ένα φορτηγό πλοίο και χάθηκαν στη θάλασσα. Για τα τελευταία 29 χρόνια, αυτά τα ανθεκτικά πλαστικά παιχνίδια επιπλέουν στις θάλασσες και τους ωκεανούς, ταξιδεύοντας στις 5 ηπείρους.

 Βασισμένο σε αυτό το αληθινό γεγονός θα είναι το έργο με το οποίο επιδιώκουμε να μυήσουμε τα παιδιά στην επιστημονική σκέψη και να καλλιεργήσουμε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες. Μέσα από την ιστορία, τα παιδιά θα αναπτύξουν την ενσυναίσθηση, θα μάθουν για τις αξίες ζωής (Life skills) και θα ευαισθητοποιηθούν σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Μέσα από δραστηριότητες STEM θα αναπτύξουν την επιστημονική και υπολογιστική σκέψη, θα κάνουν πειράματα και θα εισαχθούν με παιγνιώδη τρόπο στη ρομποτική.

Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια παιγνιώδη μορφή, σχεδιάζοντας συνδετικούς κρίκους από το ένα εργαστήριο στο άλλο ώστε να υπάρχει μια συνέχεια και νόημα για τα παιδιά.

Έτσι λοιπόν, φέτος αποστολή μας θα είναι να SOSουμε τα παπάκια που χάθηκαν. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία στην οποία βασίστηκε το παραμύθι του Eric Carle  «10 κίτρινα παπάκια». 




Εργαστήρια Δεξιοτήτων:

ΘΕΜΑΤΙΚH ΕΝΟΤHΤΑ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ – ΚΟΙΝΩΝΙΚH ΣΥΝΑΙΣΘHΣH & ΕΥΘΥΝH

3. Συμπερίληψη: Αλλhλοσεβασμός, Διαφορετικότητα'

Τίτλος: «Νηπίων Παιδεία: Το πρώτο βήμα στη Δημοκρατία»

1ο Εργαστήρι: "Ας γνωριστούμε Παίζοντας"

Παιχνίδια ενεργοποίησης Δέσιμο τη ομάδας.

Αφού κάνουμε βιωματικά παιχνίδια για το δέσιμο της ομάδας,

αποφασίζουμε να φτιάξουμε το παζλ της ομάδας μας. Το παζλ της τάξης μας.

Όπου όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά όλοι μαζί αποτελούμε κομμάτι της ομάδας της τάξης μας.

Το κάθε παιδί φτιάχνει το δικό του κομμάτι σε αυτό το παζλ.











Αν θέλετε να το φτιάξετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το κομάτι παλ:



Δεν υπάρχουν σχόλια: