Τρίτη, 5 Μαΐου 2020

eTwinning «Μένουμε στο σπίτι … Μαζί» Η μανούλα μου γιορτάζει!
Αγαπημένα μας παιδάκια, 
έρχεται μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της χρονιάς,
η γιορτή της μητέρας!
Μπορεί να είμαστε σπίτι, όμως ο Άκης Σπιτάκης θα σας βοηθήσει να την γιορτάσετε με κάθε επισημότητα, όπως ακριβώς της αξίζει!
Είστε λοιπόν έτοιμοι για την 10η αποστολή;Ακολουθήστε τα βήματα και δημιουργήστε για εσάς και τη μανούλα σας μια από τις καλύτερες αναμνήσεις!
1. Βλέπουμε το βίντεο που ετοίμασε για την αποστολή
ο Άκης Σπιτάκης:
2. Παίζουμε το παιχνίδι με τους πίνακες 
Πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι μέσα από το οποίο τα παιδιά θα γνωρίσουν έργα διάσημων ζωγράφων με θέμα την μητέρα:


3. Γράφουμε μια συνεργατική συνταγή της καλύτερης μαμάς:
 Αφού έχουμε βρει στο προηγούμενο παιχνίδι τα μυστικά συστατικά, φτιάχνουμε όλοι μαζί σαν σχολείο, συνεργατικά δηλαδή, την συνταγή για την καλύτερη μαμά του κόσμου στο http://meetingwords.com/
 Ρωτήστε τα παιδιά τι κάνει με μια λέξη τη μαμά τους την καλύτερη μαμά του κόσμου, βάλτε δίπλα δοσολογία, πχ ένα ποτήρι φιλάκια, δυο κιλά αγκαλιές κλπ και γράψτε την στο παρακάτω συνεργατικό αρχείο. Δεν χρειάζεται εγγραφή και είναι πολύ εύκολο:
4. Ζωγραφίζουμε το συστατικό που έχουμε προτείνει
και στέλνουμε τις ζωγραφιές μας στις κυρίες:
5. Διαβάζουμε το παραμύθι της Νίνας Ζαφειρίου "Κι εγώ σ'αγαπώ":
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ


6. Ζωγραφίζω το πορτρέτο της μαμάς μου και γράφω επάνω "Σ'αγαπώ":
Αγαπητοί γονείς, οι δραστηριότητες αυτές στόχο έχουν την ενίσχυση του ψηφιακού γραμματισμού και της έκφρασης με πολλαπλούς τρόπους, μέσα από τη δημιουργία συνεργατικά ενός πολυτροπικού κειμένου, μίας συνταγής. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν σε μία ημέρα, σκοπός είναι να απολαύσετε κάθε  μια από αυτές όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο παραμύθι, ζωγραφική και εκπαιδευτικό παιχνίδι θα παίζατε και υπό κανονικές συνθήκες. 
Μας στοιχίζει πραγματικά πολύ που δεν μπορούμε να δράσουμε με τα παιδιά μας  στην φυσική τάξη μας  και προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους να είμαστε κοντά τους έστω και μακριά, οργανώνοντας δράσεις στις οποίες μπορείτε  εύκολα να συμμετέχετε στέλνοντας μας μόνο μια φωτογραφία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: