Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

eTwinning eTreeHuggers: "1,2, Tree, hug the trees with me!!!" και Χριστούγεννα!



Στα πλαίσια  του eTwinning προγράμματος: "eTreeHuggers: "1,2, Tree, hug the trees with me!!!" κάναμε τις εξής χριστουγεννιάτικες δράσεις: 

1.Όλοι οι εταίροι του έργου δημιουργήσαμε ένα δέντρο Αγάπης!
Το δέντρο αυτό ήταν φτιαγμένο από γάλατα εβαπορέ που συγκεντρώσαμε με τη βοήθεια των γονιών μας και όχι μόνο!
Αυτή είναι η αφίσα που δημιούργησε η συνεργάτης του έργου μας Ελένη Χατζηστεφάνου:



Η ιδέα είναι ότι τα παιδιά και οι γονείς φέρνουν γάλατα εβαπορέ. Δημιουργούμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και στη συνέχεια χαρίζουμε τα γάλατα σε ένα ίδρυμα της επιλογής μας.
Εμείς συγκεντρώσαμε πάνω από 100 κουτιά γάλα και το δέντρο μας είναι αυτό:
Τα γάλατα αποφασίσαμε να τα χαρίσουμε στο ίδρυμα ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου Σερρών (Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Σερρών). 
Το Παράρτημα (πρώην ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου) είναι μία δομή κλειστής φροντίδας στην οποία παρέχεται περίθαλψη και φροντίδα σε άτομα με πολλαπλές αναπηρίες από τη γέννηση τους και άνω. Παρέχονται υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και θεραπευτικά προγράμματα Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης.
Βάλαμε τα γάλατα σε κουτιά, τα στολίσαμε και τα στείλαμε με όλη μας την αγάπη:







2. Όλοι οι εταίροι στολίσαμε ένα δέντρο της αυλής μας με στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά.
Εμπλέξαμε και τους γονείς. Δώσαμε γενικές οδηγίες και σε συνεργασία με τα παιδιά, δημιούργησαν μοναδικά στολίδια με άπειρα υλικά. Πολλή φαντασία και πολύ μεράκι:















Επειδή το δέντρο μας ήταν πολύ ψηλό, ήρθε ο Μπαμπάς ενός παιδιού μας και μας βοήθησε να τα κρεμάσουμε για να το στολίσουμε:







Δεν υπάρχουν σχόλια: