Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Μία πολύ απλή και εύκολη κατασκευή για τους 3 ΙεράρχεςΟι 3 Ιεράρχες 


Ως Τρεις Ιεράρχες αναφέρονται οι τρεις επιφανείς άγιοι και θεολόγοι της χριστιανικής θρησκείας, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή Γρηγόριος ο Θεολόγος.
Από τα τέλη του 4ου αιώνα  υπάρχει και για τους τρεις μια κοινή γιορτή στις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους. Από το 1842 η γιορτή καθιερώθηκε ως εκπαιδευτική από τη σύγκλητο του πανεπιστήμιου Αθηνών.Για να τιμήσουμε τους 3 Ιεράρχες, ετοίμασα μία πολύ απλή κατασκευή.
Λόγω παντελούς απουσίας παιδιών αυτές τις μέρες, Δε μπόρεσα να το φτιάξω ήδη μέσα στην τάξη για να το δείξω ολοκληρωμένο. 
Θα γίνει κάπως έτσι, αλλά πιο εξελιγμένο:


Σε χαρτόνι οποιουδήποτε χρώματος θέλετε (εγώ σκοπεύω να το φτιάξω σε λιλά και ανοιχτό πορτοκαλί), βγάζετε το πατρόν της εκκλησίας:
Στη συνέχεια εκτυπώνετε σε Α4 τα παρακάτω στοιχεία που θα διακοσμήσουν την εκκλησία (Είναι όλα σε πραγματικό μέγεθος για Α4 εκτός αν θέλετε να μεγεθύνετε την εκκλησία οπότε θα μεγεθυνθούν όλα ανάλογα).

Τα παιδιά θα βάψουν (κατά προτίμηση με ξυλομπογιά), θα κόψουν, θα κολλήσουν και η εκκλησία θα γίνει κάπως έτσι:Δεν υπάρχουν σχόλια: