Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Αποταμίευση: Δημιουργούμε αποθετήρια σπόρων και βρίσκουμε το δικό μας πολύτιμο θησαυρό στην άκρη του ουράνιου τόξου.


Στη φετινή μέρα της αποταμίευσης κάναμε μία διαφορετική αγαπημένη προσέγγιση.Μιλήσαμε γενικά για την έννοια της αποταμίευσης και διαβάσαμε το "Σπάταλο τερατάκι" της Κ. Μαρκαδάκη.
To Σπάταλο Τερατάκι είναι τόσο σπάταλο που ούτε ένα τερατονόμισμα από το καθημερινό του χαρτζιλίκι δεν μπορεί να κρατήσει στο χέρι του. Τα ξοδεύει όλα... μα όλα!!! Πώς όμως θα αγοράσει το κατακόκκινο ποδήλατο που του έχει κλέψει την καρδιά;
Αλλά μέχρι εκεί! Μετά επεξεργαστήκαμε έναν ιρλανδέζικο αγαπημένο μύθο:
Σχετικές προηγούμενες αναρτήσεις μπορείτε να δείτε 
ΕΔΩ και ΕΔΩ
Στην άκρη του ουράνιου τόξου μία νεράιδα έκρυψε ένα θησαυρό λέει ο μύθος.
Έβαλε ένα νάνο να τον φυλάει!
Εμείς όμως...ανεβήκαμε στο σύννεφο και κάναμε τσουλήθρα πάνω στο ουράνιο τόξο. Φτάσαμε στο θησαυρό και τον πήραμε χωρίς να μας καταλάβει ο νάνος!!!
Ξέρετε τι είχε μέσα το μπαούλο του θησαυρού;;; Χρήματα;;; Όχι βέβαια!
Μήπως κοσμήματα και διαμάντια;;; Όχι βέβαια!!!
Είχε μέσα το δικό μας πολύτιμο θησαυρό! Πού κάνει την καρδούλα μας να χαίρεται και να είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι!!!












Αντί για κουμπαρά δημιουργήσαμε αποθετήρια σπόρων σε μία σύνδεση με το eTwinning πρόγραμμά μας "eTreeHuggers: "1, 2  hug the trees with me!!!"
Φτιάξαμε σπορογραμμές .
Τα παιδιά έφεραν πολλούς σπόρους.


Σε χαρτί υγείας διπλωμένο κάθετα τα παιδιά τράβηξαν γραμμές. Σε κάθε γραμμή έβαλαν αλευρόκολλα που τη φτιάξαμε στο σχολείο και πάνω κολλούσαν ό, τι σπόρους επέλεγαν. Τους ίδιους σπόρους το κάθε παιδί. Διαφορετικούς το ένα με το άλλο!







Φτιάξαμε με ποτήρια δέντρα και αφού δίπλωσαν τη σπορογραμμή την τοποθέτησαν από το κάτω μέρος. Βάλαμε velcro για να ανοιγοκλείνει. Μέσα μπορούν να μαζέψουν κι άλλους σπόρους.

Σε Κάποια χρονική στιγμή που θα επιλέξουν, θα το φυτέψουν και θα φυτρώσει.
Αποταμίευση για τη γη μας λοιπόν!
















Δεν υπάρχουν σχόλια: