Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Διασκεδάζοντας μαθαίνω το όνομά μου

Αρχή της χρονιάς στο Νηπιαγωγείο και μία από τις πρώτες μας θεματικές προσεγγίσεις είναι το όνομά μας. Πολλά παιχνίδια, πολλές δραστηριότητες και κάποιες από αυτές που κάναμε φέτος θα σας παρουσιάσουμε:
ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τα ονοματομηλοβιβλιαράκια που φτιάξαμε!
Το όνομά μου είναι το πιο γλυκό όνομα του κόσμου! Γι΄αυτό το αρχικό μου μπήκε σε ένα cup cake και το στόλισα με το δικό μου μοναδικό τρόπο!







Σε μία σύνδεση με το με το eTwinning  πρόγραμμά μας:"eTreeHuggers: "1,2, Tree, hug the trees with me!!!" και "κλέβοντας" την ιδέα από τη Μαρίνα Ζαχαρία και το Περί Νηπιαγωγών,
φτιάξαμε το αρχικό μας … δέντρο.









Κάναμε και ένα μεγάλο δέντρο,όπου βάλαμε κουκουβάγιες που στα πόδια τους κρατάνε το όνομά μας και στα φτερά τους κρατάνε το αρχικό μας διακοσμημένα μοναδικά και τα 2!






Τα ονόματά μας έγιναν κάμπιες και μετά από καταμετρήσεις που έγιναν και γραφήματα, μπήκαν στη σειρά ανάλογα με τον αριθμό των γραμμάτων μας!




 Παίξαμε με καπάκια σχηματίζοντας σε καρτέλες το όνομά μας:


Γράψαμε τα αρχικά μας σε φύλλα που σκορπίστηκαν στο πάτωμα. Με τη μουσική σκορπιζόμαστε και χορεύουμε. Όταν σταματήσει η μουσική, σταματάμε στο αρχικό μας και το σηκώνουμε ψηλά!


 Και τέλος τα φύλλα με τα αρχικά μας σχημάτισαν ένα χάρτη beebot και ο καθένας προσπαθούσε να οδηγήσει τη μελισσούλα στο δικό του αρχικό γράμμα!




Δεν υπάρχουν σχόλια: