Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Παιχνίδια με το όνομά μου


Aρχή της χρονιάς και από τις πρώτες δραστηριότητες που κάνουμε είναι να γνωρίσουν τα παιδιά το όνομά τους. Κάνουμε δράσεις που διατρέχουν όλα τα γνωστικά πεδία.
Απλώνουμε τις καρτέλες με τα ονόματα στο χαλί και ο καθένας βρίσκει το όνομά του:
Σε χαρτόνια κάνσον κόλλησε ο καθένας τα γράμματα του ονόματός του και μέτρησε και κατέγραψε τα γράμαμτα που το αποτελούν κάνοντας συγκρίσεις και με τα ονόματα των άλλων παιδιών.





Σε σύνδεση με το eTwinning πρόγραμμά μας " I can touch a cloud... I can dream my school" γράψαμε  τα ονόματά μας σε αερόστατα που τα κόψαμε και τα κολλήσαμε σε συννεφάκια. Ανάλογα με τον αριθμό των γραμμάτων τα συννεφάκια είναι μικρά ή μεγάλα:




Βάψαμε μπαλόνια με τέμπρερες. Αλλά με χαρτοτέιπ από πριν είχαμε σχηματίσει το αρχικό μας στο μπαλόνι. 
 Όταν στέγνωσε η τέμπερα, βγάλαμε το χαρτοτέιπ και πετάξαμε ψηλά με το μπαλόνι μας:




 Με καμάρι κρατάμε το όνομά μας και μετράμε τα γράμματά του:


Κάναμε τα ονοματοβιβλιαράκια μας:






Κάναμε και την πρώτη μας επαφή με τη μελισσούλα μας, κάνοντας τα πρώτα μα ςβήματα στη ρομποτική.Γράψαμε τα αρχικά μας σε συννεφάκια για να το συνδέσουμε και πάλι με το eTwinning πρόγραμμά μας " I can touch a cloud... I can dream my school".



 Σε σύνδεση με το άλλο eTwinning πρόγραμμά μας "I can touch a cloud... I can dream my school" γράψαμε τα αρχικά μας στις πατούσες του λιονταριού του Λέανδρου και κινούμαστε στο χώρο με τη μουσική. Στο σταμάτημα βρίσκει ο καθένας το αρχικό του. Κάποιοι έχουν το ίδιο:




Δεν υπάρχουν σχόλια: