Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Etwinning: "Ένας δράκος με γυαλιά ψάχνει καθαρά νερά" Τα Γενέθλια Kαρδένιου. Η μασκότ του έργου γιορτάζει !


Γενέθλια Kαρδένιου. Απόκριες και η μασκότ του eTwinning έργου μας γιορτάζει τα 200 χρόνια της ! 20 σχολεία συνδέονται Online για να γιορτάσουν τα γενέθλια της μασκότ σε ένα τρελό μασκέ πάρτυ μικρών και μεγάλων !
Οι Απόκριες έφτασαν και στο τρελό αποκριάτικο ρυθμό ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τα γενέθλια του Καρδένιου, της μασκότ -δράκου του έργου μας !
Ο Καρδένιος κλείνει τα 200 χρόνια και όλα τα Βασίλεια (μέλη) του έργου του ετοίμασαν ένα online εντυπωσιακό δρακοπάρτυ !
Αρχικά για να μπαίνουμε και στο κλίμα των ημερών ζωγραφίσαμε τον Καρδένιο με αποκριάτικες στολές

Ετοιμάστηκαν οι προσκλήσεις για το πάρτυ του Καρδένιου μας!

Φτιάξαμε μία πρόσκληση αφίσα: Ετοιμάσαμε καπελάκια γενεθλίων για όλους μας:
Φορέσαμε και στον Καρδένιο καπέλο και μάσκα:
 Διακοσμήσαμε την τάξη μας:


 Και την πόρτα μας:


Αγοράσαμε κεράκια...
 Και τα δώρα γενεθλίων του Καρδένιου μας άρχισαν να καταφθάνουν:
 Ενημερώσαμε τους γονείς και ζητήσαμε την βοήθειά τους για έναν δρακομπουφέ!! Οι γονείς πρόθυμα μας έφτιαξαν εδέσματα αλμυρά και γλυκά με θέμα τον δράκο !!!
Και πρώτα πρώτα η τούρτα:

Και ο μπουφές μας:

Στις 12.00 είκοσι σχολεία συναντηθήκαμε διαδικτυακά στην πλατφόρμα του eTwinning! Το κάθε σχολείο παρουσίασε την τούρτα που είχε φτιάξει και όλοι μαζί τραγουδήσαμε το τραγούδι του δράκου, που είχε φτιάξει ένα μέλος του έργου, και σβήσαμε τα κεράκια  !


Το τραγούδι για τον Καρδένιο:

 Και ήρθε η ώρα να ανάψουμε τα κεράκια!

 Φοράμε τα καπελάκια μας, τραγουδάμε και όλοι μαζί βοηθάμε τον Καρδένιο να σβήσει τα κεράκια του! Χρόνια πολλά Καρδένιε!!!!! Σ΄Αγαπάμε πολύ!!!!!