Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Νοιάζομαι και Δρω και Κινητοποιώ 2017-2018 Οι δράσεις μας στην εβδομάδα εθελοντισμού.




Η εβδομάδα 12-18 Μαρτίου χαρακτηρίστηκε ως εβδομάδα εθελοντισμού και εμείς ως σχολείο που συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο "Νοιάζομαι και Δρω", δε θα μπορούσαμε παρά να συμμετέχουμεμε κέφι και ενθουσιασμό.
Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» πραγματοποιήθηκε η  δράση «Εβδομάδα εθελοντισμού- Οι μικροί εθελοντές ενημερώνουν» υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Σερρών και με την στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.
Στις Σέρρες, στο «Νοιάζομαι και Δρω» συμμετέχουν 7 σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών: το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών, το 12ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, το Νηπιαγωγείο Παραλιμνίου 
και τα 2ο, 7ο, 10ο και 29ο Νηπιαγωγεία της πόλης των Σερρών.Συνεργαστήκαμε όλοι μαζί κάτω από καθοδήγηση  του Υπεύθυνου ΣχολικώνΔραστηριοτήτων Διεύθυνσης της Π.Ε. Σερρών κ. Γιάννη Πούλιου.
Οι δράσεις μας συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν από το σύνολο των σχολείων που συμμετέχουν σε αυτές.
Πρώτα πρώτα δημιουργήσαμε όλοι μαζί ένα ραδιοφωνικό σποτάκι που έπαιξε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Σερρών. 7 σχολεία των Σερρών ένωσαν τις φωνές τους και φώναξαν: "Νοιάζομαι και Δρω και κινητοποιώ χωρίς να περιμένω αντάλλαγμα!"  
Ετοιμάσαμε καπελάκια για τους μικρούς μας εθελοντές και αναμνηστικές κονκάρδες:



Ετοιμάσαμε αφίσες όλα τα σχολεία που συμμετέχουμε στη δράση και στο τέλος της εκδήλωσης τα δώσαμε στα μαγαζιά του κεντρικού πεζόδρομου των Σερρών.
 Η μέρα έφτασε και ξεκινήσαμε για οτ κέντρο της πόλης όπου θα δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο χαλί εθελοντισμού:

Φτάνουμε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης και εκεί η ατμόσφαιρα ε'ιναι γιορταστική! Μια γιορτή τυ Εεθλοντισμού πραγματικά με πρωταγωνιστές τους μικρούς μας εθελοντές!
Ένα χαρτί μήκους 70 μέτρων έχει απλωθεί και περιμένει να μετατραπεί στο πιο όμορφο και στο πιο πλούσιο σε μηνύματα εθελοντισμού χαλί!













Μιλήσαμε ζωντανά στην εκπομπή της ΕΡΤ3 "Καθημερινά και απλά":

 Μπορείτε να μας ακούσετε στο παρακάτω βιντεάκι:

Τραγουδήσαμε, χορέψαμε, φωνάξαμε συνθήματα και δημιουργήσαμε την αλυσίδα του εθελοντισμού όλοι μαζί. Τα παιδιά μας ενημέρωναν τους περαστικούς για τις αρχές του εθελοντισμού και για το πρόγραμμα που υλοποιούμε στα σχολεία μας.
Οι δράσεις μας παρουσιάστηκαν και στο TV Eπιλογές:

Καλύφθηκαν και με ένα εκτενέστατο άρθρο στη ραδιοεφημερίδα της ΕΡΤ3 και μπορείτε να τις δείτε
Κάναμε και μία άλλη δράση παράλληλα στην εβδομάδα του εθελοντισμού. Μία συνεργατική δράση με τις εξαιρετικές και αγαπημένες συναδέλφους Ζαχαρούλα Τζίνη από το Νηπιαγωγείο Παραλιμνίου Σερρών και την Τάνια Μάνεση από το Γερμανικό σχολείο Neue Schule Athen και την Γ' τάξη.
Κάναμε μία συνεργατική αφίσα εθελοντισμού. Ξεκίνησε από μας. Φτιάξαμε το δικό μας κομμάτι στην αφίσα:




Η αφίσα μας ταξίδεψε στο Παραλίμνιο Σερρών, στη Ζαχαρούλα Τζίνη και αφού συμπλήρωσαν το δικό τους κομμάτι στην αφίσα, έφτασε στην Αθήνα και στην Τάνια Μάνεση.
Στη συνέχεια συνδεθήκαμε μέσω skype και τα 3 σχολεία.
Τα παιδιά μας γνωρίστηκαν, τραγούδησαν τους ύμνους τους και είπαν σκέψεις και πράγμαατα που ξέρουν για τον εθελοντισμό:
Τα παιδιά από το Γερμανικό σχολείο, μας παρουσίασαν την αφίσα ολοκληρωμένη:
Στη συνέχεια τα παιδιά των Νηπαιγωγείων έκεγαν τις λεξούλε ςεθελοντισμού που είχαν γράψει στην αφίσα και τα παιδιά του γερμανικού σχολείου, τις έλεγαν στα γερμανικά.
Η αφίσα μας ολοκληρωμένη από τα 3 σχολεία:
Κάναμε και μία ακόμα δράση για να ομορφύνουμε το σχολείο μας! Φυτέψαμε τα πρώτα μας λουλούδια:





Δεν υπάρχουν σχόλια: