Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017

Η πόρτα μας στολίστηκε με ένα τζάκι προσφοράς επειδή και φέτος "Νοιάζομαι και Δρω". Ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης.


ιστροφης μ'ερτησης
 Χριστούγεννα φτάνουν πάλι... Ακολουθώντας το πνέυμα και το κλίμα των ημερών στολίζουμε παντού για να δημιουργήσουμε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Αλλά τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της προσφοράς και της αγάπης.Εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία, για να κάνουμε την εισαγωγή στο πρόγραμμα εθελοντισμού "Νοιάζομαι και Δρω", που εφαρμόζουμε και φέτος στο Νηπιαγωγείο μας.
Η πόρτα μας λοιπόν στολίστηκε από τα παιδιά σε αυτό το πνέυμα. Σε χαρτί του μέτρου, φτιάξαμε ένα τζάκι. Με τέμπερα και σφουγγάρι:

 Στο πάνω μέρος με τα χεράκια τους και τυπώματα έφτιαξαν ξωτικά και ταρανδάκια:
 'Οταν στέγνωσε η τέμπερα ζωγράφισαν τα χαρακτηριστικά:

 Με τέμπερα και πινέλα, έφτιαξαν τις μπότες... 

 Χιονονιφάδες και χιόνι...

 Και αφού τελειώσαμε άρχισαν να κολλάνε τα τούβλα:


 Αλλά τα τούβλα αυτά δεν είναι συνηθισμένα τούβλα. Έχουν πάνω τους ευχές για όλο τον κόσμο και είναι διακοσμημένα με χριστουγεννιάτικες εικόνες: Στη βάση του τζακιού τα παιδιά έφτιαξαν και κόλλησαν δώρα. Θα τα πάρει ο Άη Βασίλης, να τα παέι σε παιδάκια που τα έχουν ανάγκη και θα γεμίσουν με χαρά οι καρδούλες τους: Και η πόρτα του μικρού εθελοντή, στολίζει την πόρτα της τάξης μας:

 Τα ατομικά ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης που φτιάξαμε φέτος, είναι μία σκάλα που καταλήγει στην καμινάδα του σπιτιού μας. Ο Άη Βασίλης, αφήνει στη βάση της σκάλας το έλκηθρο και κάθε μέρα κατεβαίνει ένα σκαλοπάτι, κολλημένος σε μανταλάκι:


 Αφού τα ετοιμάσαμε,είπαμε να τα αξιοποιήσουμε για πολύ παιχνίδι!


 Και το ημερολόγιο αντιστροφης μέτρησης της τάξης μας: Ξωτικά και αγιοβασιλάκια:Δεν υπάρχουν σχόλια: