Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

Etwinning: "Ένας δράκος με γυαλιά ψάχνει καθαρά νερά" Οι ψηφοφορίες μας


Στο ξεκίνημα του etwinning μας "Ένας δράκος με γυαλιά ψάχνει καθαρά νερά". όλα τα σχολεία μεταμορφώνονται σε Βασίλεια με τους μαθητές σε ρόλους ντάμας και ιππότη, να βοηθούν το δράκο – μασκότ του έργου στις διάφορες δοκιμασίες. Οι μαθητές ψήφισαν για το Όνομα του βασιλείου/κάστρου τους, το Έμβλημά του και τη Σημαία του. Ψήφισαν επίσης για το Αντικείμενο που κρατούν οι ιππότες και οι ντάμες, το οποίο θα τους βοηθήσει και στις διάφορες δράσεις τους.
Ο δράκος αρχικά βρισκόταν σε διακοπές στις λίμνες των βασιλείων.

 Το σενάριο του έργου θέλει τον δράκο που κολυμπάει στις λίμνες, να χάνει τα πράγματά του ανάμεσα στα βασίλεια των σχολείων.
Όλα τα νηπιαγωγεία λοιπόν μεταμορφώθηκαν σε βασίλεια.
Κάναμε ψηφοφορίες για το όνομα του βασιλείου μας, το έμβλημα, το αντικείμενο που θα κρατάνε οι ντάμες και οι ιππότες και το όνομα του δράκου.

Το όνομα του βασιλείου μας λοιπόν:Το βασίλειο του ουράνιου τόξου!


Το έμβλημα του βασιλείου μας ... τι άλλο; Το ουράνιο τόξο!
Το αντικείμενο που θα κρατάνε οι ντάμες και οι ιππότες:Η κιθάρα!
 Ψηφοφορία για το όνομα του δράκου μας. Και το όνομα που ψηφίστηκε:Τριανταφυλλένιος! Όλες μας οι ψηφορορίες, καθώς και κάποιες άλλες δράσεις που κάναμε, έγιναν ένα μεγάλο βιβλίο Α3 και κάθε παιδί με τη σειρά το πήρε στο σπίτι του, για να ενημερώσει τους γονείς του για τις ψηφοφορίες και τα αποτελέσματά τους.Μαζί παίρνουν και αυτό το φύλλο εργασίας όπου όλη η οικογένεα μαζί, βλέπει τις ονομασίες που πρότειναν μέσα στην τάξη τα παιδιά και κάνει τη δική της ψηφοφορία:

Ζωγραφίσαμε το έμβλημά μας:
 Στη συνέχεια φτιάξαμε το ατομικό μας κάστρο του ουράνιου τόξου:Φτιάξαμε το έμβλημά μας:

 Και το χορέψαμε:

 Και η σημαία του βασιλείου μας που αποτελέιται από το ουράνιο τόξο και μία κιθάρα:
Συνεχίζεται...