Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

"Νοιάζομαι και Δρω" Συναντούμε το Δήμαρχο Σερρών και μοιράζουμε χελιδόνια εθελοντισμού
Συνεχίζοντας τις δράσεις μας για το "Νοιάζομαι και δρω", οριοθετήσαμε με τα σώματά μας ένα κομμάτι στο κεντρικό πάρκο των Σερρών και με την έγκριση του Δήμου Σερρών , το "υιοθετήσαμε". Θα αρχίσουμε λοιπόν την αναμόρφωσή του. Την επόμενη εβδομάδα θα το δεντροφυτεύσουμε με τη βοήθεια του Δασαρχείου Σερρών. Προγραμματίζουμε επίσκεψη με το Δήμαρχο Σερρών κύριο Πέτρο Αγγελίδη, για να του εκθέσουμε τις σκέψεις μας για την βελτίωση της εικόνας της γειτονιάς μας και να ζητήσουμε τη βοήθειά του όπου αυτό είναι εφικτό.


Ξεκινάμε και τα 3 τμήματα του νηπιαγωγείου μας μαζί την προετοιμασία για την επίσκεψη. Την κανονίσαμε στις 21 Μαρτίου, επειδή είναι η μέρα
που αρχίζει επίσημα η Άνοιξη και θα πούμε και τα χελιδονίσματα στο Δήμαρχο,
Παράλληλα θα ετοιμάσουμε τα χελιδόνια του εθελοντισμού για να μεταδώσουμε το μήνυμά του στην πόλη των Σερρών. Κολλήσαμε τα χελιδόνια σε γλωσσοπίεστρα και γράψαμε  πάνω τους λέξεις εθελοντισμού.
 Γράψαμε ένα γράμμα με τις σκέψεις των παιδιών για τη βελτίωση γειτονιά μας και ιδιαίτερα του πάρκου μας:

Ετοιμάσαμε και ένα βιβλίο με ζωγραφιές όπου ζωγραφίσαμε αυτά που θα θέλαμε να γίνουν:

Το τρίτο τμήμα μας ετοίμασε μία αφίσα: Πώς θέλουμε να γίνει το πάρκο μας.


ο δεύτερο τμήμα μας, ετοίμασε αυτή τη μακέτα:Έτσι ονειρευόμαστε το πάρκο μας!
 Το δεύτερο τμήμα μας, ετοίμασε αυτή τη μακέτα:Έτσι ονειρευόμαστε το πάρκο μας!

Ξεκινήσαμε χαρούμενοι και πλήρως εξοπλισμένοι:Ο κύριος Δήμαρχος μας υποδέχθηκε πολύ θερμά. Τα παιδιά του μίλησαν για το πρόγραμμα και του είπαν τι θα ήθελαν να κάνουν για να βελτιωθεί η εικόνα της γειτονιάς μας!
 Του έδωσαν χελιδόνια εθελοντισμού:

 Μαζί μας ήταν και οα Αντιδήμαρχος Παιδείας, ο κύριος Μερετούδης. Τα παιδιά παρέδωσαν το γράμμα και τις αφίσες που είχαν ετοιμάσει:
 Ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Ν. Σερρών ήταν μαζί μας και μίλησε για το νόημα του εθελοντισμού.

Και αφού ααποχαιρετήσαμε τον κύριο Δήμαρχο και τον κύριο Αντιδήμαρχο βγήκαμε στον κεντρικό δρόμο της πόλης μας, την Κωνσταντίνου Καραμανλή και μοιράσαμε τα χελιδόνια εθελοντισμού που είχαμε ετοιμάσει στον κόσμο.Είχαμε ετοιμάσει 80 χελιδόνια.
 Επισκεφθήκαμε και την αντιδημαρχία Παιδείας και είπαμε τα χελιδονίσματα και δώσαμε χελιδονάκια.
Όταν επιστρέψαμε, κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους από τη συνάντηση με το                      Δήμαρχο και τη δράση με τα χελιδόνια του εθελοντισμού.
1 σχόλια:

Elena Papatheodorou είπε...

SUPER καταπληκτικό .Δεν χωρούν σχόλια .
Μπράβο στην ιδέα και την πρωτοβουλία,αλλά και την καλή διάθεση του κύριου δήμαρχου Σερρών !!!!!!!