Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Etwinning "Μουσική Πινακοθήκη » Ο Χαρταετός δραπέτευσε από τον πίνακα του Βασιλείου


Ο Χαρταετός δραπέτευσε από τον πίνακα του Βασιλείου:


Ο Χαρταετός δραπέτευσε από τον πίνακα του Σ. Βασιλείου. Ένα ταξίδι του χαρταετού στα νηπιαγωγεία μέλη του προγράμματος με παιχνίδια και μουσικές που αποτυπώθηκε σε μία συνεργατική ιστορία !

Ο Χαρταετός δραπέτευσε

Μετά τις απόκριες και κατά την περίοδο που ασχολούμασταν με το έθιμο της καθαρής Δευτέρας, αναπτύχθηκε μία συνεργατική δράση στο πρόγραμμα,  βασισμένη στον γνωστό πίνακα του Σ. Βασιλείου : « Το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας».
Η αρχική ιδέα ήταν η εξής :
Ο χαρταετός του πίνακα δραπετεύει και κάνει ένα ταξίδι στην Ελλάδα, περνώντας από τα νηπιαγωγεία μέλη. Εκεί έχει την ευκαιρία να μάθει για αποκριάτικα έθιμα, να παίξει, να διασκεδάσει, και να τραγουδήσει.



Οι υποχρεώσεις των μελών ήταν :

  • ο  Χαρταετός πηγαίνοντας σε κάθε νηπιαγωγείο έπρεπε να ασχοληθεί με κάτι αποκριάτικο
  • το ταξίδι του θα συνοδευόταν από ανάλογα μουσικά τραγούδια και ακούσματα
  • η ιστορία του – πέρασμα έπρεπε να γραφτεί σε ένα σύντομο κείμενο σε ένα κοινό αρχείο google doc
  • το κείμενο έπρεπε να συνοδεύεται και από μία χαρακτηριστική φωτογραφία  με τον χαρταετό



Με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας  φωτογραφίας «δραπέτευσε»  ο χαρταετός από τον πίνακα και ξεκίνησε το ταξίδι του από το 4ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας.  Εκεί χορεύει με τα παιδιά και τα αποχαιρετά παίρνοντας μαζί του κορδέλες για την ουρά του !
Η επόμενη στάση του ήταν στο 29ο νηπιαγωγείο Σερρών στο Νηπιαγωγείο μας όπου  γνώρισε τον χαρταετό της Χαράς και της ευτυχίας  και συνέχισαν μαζί το ταξίδι !
Παίξαμε με τον πίνακα και τον επεξεργαστήκαμε:

Στη συνέχεια τον γνωρίσαμε στο δικό μας χαρταετό της φιλίας που είχαμε φτιάξει και παίξαμε μαζί τους:


Ακούσαμε και χορέψαμε με τους χαρταετούς:





 Και τον ξεπροβοδίσαμε στο ταξίδι του δίνοντάς του για παρέα το δικό μας χαρταετό!
 Επόμενη στάση στο νηπιαγωγείο Κντριού Ιεράπετρας ! Πρώτα επισκέφτηκε  το ολοήμερο τμήμα και χόρεψε μαζί τους ταραντέλα,  και στη συνέχεια γνώρισε τον Αρλεκίνο που είχαν φτιάξει στην πόρτα  και χόρεψε μαζί του !
 Στο κλασσικό τμήμα έμαθε για τους Κουδουνάτους και τον Αρκουδιάρη της Γέργερης και τους θαύμασε σε ένα κολάζ που είχαν φτιάξει τα παιδιά !

 Το ταξίδι του συνεχίστηκε στο 10ο νηπιαγωγείο Νεάπολης και γνώρισε τα παιδιά που είχαν μεταμφιεστεί σε ζωγράφους και στο 2ο Ν. Μουδανιών που έπαιξε μουσική μαζί με τους τρεις μουσικούς του Picasso !
10ο νηπιαγωγείο Νεάπολης
2ο Ν. Μουδανιών
 Ο επόμενος σταθμός ήταν το 33ο νηπιαγωγείο Ευόσμου που τα παιδιά του έφτιαξαν ουρά και του έδωσαν πολύτιμες συμβουλές για το ταξίδι !
 Στο νηπιαγωγείο Περικλείας τα παιδιά του φόρεσαν σκουλαρίκια νότες και στην Κεφαλλονιά στο νηπιαγωγείο Βλαχάτων έπαιξε μαζί με τα παιδιά μία παρτιτούρα με χρώματα !
Νηπιαγωγείο Περικλείας Πέλλας
Νηπιαγωγείο Βλαχάτων Κεφαλλονιάς
Στο νηπιαγωγείο Γαρδικίου απόκτησε για μύτη ένα μπαλόνι και στο 14ο νηπιαγωγείο Χανίων γνώρισε την Κυρά Σαρακοστή που του πρόσφερε σαρακοστιανά φαγητά !
Νηπιαγωγείο Γαρδικίου Θεσπρωτίας:

14ο νηπιαγωγείο Χανίων

Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού ήταν το 38ο νηπιαγωγείο Χανίων που χόρεψε συρτάκι και έμαθε όμορφες λέξεις που χάραξε πάνω του !
Ελπίδα – Υγεία – Ζωή – Ειρήνη – Αγάπη -Χαρά
 Όλα τα μουσικά του ακούσματα και τραγούδια μαζεύτηκαν σε έναν διαδραστικό πίνακα στο thinglink !



Επίσης ολοκληρωμένη την ιστορία του ταξιδιού του «δραπέτη Χαρταετού» μπορείτε να την διαβάσετε στο e-book που δημιουργήσαμε στο issuu.com 


Δεν υπάρχουν σχόλια: