Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Η οδοντίατρος και η νεραιδοδοντούλα μας μαθαίνουν να φροντίζουμε τα δόντια μας



 Σήμερα μας επισκέφτηκε η Κυράτσω Γίμα, η μαμά της Ιωάννας μας , που είναι οδοντίατρος.Μίλησε στα παιδιά για τους εχθρούς των δοντιών και τι πρέπει να αποφεύγουν για να μη χαλάσουν τα δοντάκια τους. Ποιες τροφές μας κάνουν καλό και ποιες όχι.
 Τους έδειξε εικόνες με δόντια και τους έδειξε από τι αποτελείται το δόντι.Τα μέρη του δοντιού.

 Είχε μία οδοντοστοιχία μαζί της και τους έδειξε το σωστό τρόπο να βουρτσίζουν τα δόντια τους. 




 Τους είχε ετοιμάσει και ένα δωράκι:Ένα τεράστιο χαμόγελο με αστραφτερά δόντια για τον καθένα. Αλλά όταν τα δοντάκια δεν τα πλένουμε το χαμόγελο χάνεται και γίνεται θλιμμένο.








 Κάναμε κούκλες σε γλωσσοπίεστρα με αντικείμενα σχετικά με τα δόντια και τα παιδιά έφτιαξαν μόνα τους ιστορίες που μας τις παρουσίασαν.



 Τι τροφές πρέπει να τρώω και τι να κάνω για να έχω γερά δόντια; Κάναμε ένα παιχνίδι. Ένα χαρούμενο και ένα λυπημένο δόντι . Σε εικονίτσες πράγματα που μας κάνουν καλό και πράγματα που καταστρέφουν τα δόντια. Με κλειστά τα μάτια κάθε παιδί, παίρνει μία εικόνα και τη βάζει στο δόντι που ταιριάζει.




 Στο  pinterest είχα δει αυτές τις χαρτοσακούλες και σκέφτηκα να τις αξιοποιήσουμε ως εξής:
 Σε μία χαρτοσακούλα κόλλησα ένα χαρούμενο δόντι και στην άλλη ένα λυπημένο. Έδωσα στα παιδιά τα ίδια δόντια και ανάλογα με το αν ήταν λυπημένο ή χαρούμενο να ζωγραφίσουν πάνω του πράγματα που ταιριάζουν.
 Μετά το διπλώνουν και το βάζουν στη σακούλα που κατά τη γνώμη τους ταιριάζει.

 Ο καθένας παίρνει ένα  χαρτί από μία σακούλα. Το παιδί που είναι δικό του, μας λέει τι ζωγράφισε και γιατί και εμείς λέμε αν είναι στη σωστή σακούλα.








 Κάναμε και τη νεραιδοδοντούλα. Το ραβδάκι της έιναι ένα δόντι χαρούμενο και μας έδωσε τις δικές της συμβουλές. Της κολλήσαμε ένα ημερολόγιο βουρτσίσματος δοντιών.Και όπως είπαν τα παιδιά κάθε μέρα που θα βουρτσίζουν τα δοντάκια τους θα κάνουν τσικ στο πινακάκι.




























Η κατασκευή είναι από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: