Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Μεγάλη Εβδομάδα έρχεται.....πάμε στην Εκκλησία


Κάθε χρόνο προβληματίζομαι πώς να προσεγγίσουμε τα Πάθη του Χριστού, τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα. Πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα ότι πρόκειται για πολύ μικρά παιδάκια, πολλά από αυτά εξαιρετικά ευαίσθητα απέναντι στο Θείο Δράμα  και στα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας. Πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί  και να μην το παρακάνουμε με λεπτομερείς  αναφορές . Ο Μυστικός Δείπνος, η Σταύρωση, ο Επιτάφιος, η Ανάσταση, μπορεί να παρουσιαστούν παράλληλα με τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας  και φυσικά αυτό που θα κυριαρχεί να είναι η Ανάσταση και όλα όσα ζουν τα παιδιά την Κυριακή του Πάσχα. Το τσούγκρισμα των αβγών, το αρνί, η λαμπάδα του νονού, τα καινούρια παπούτσια, το πασχαλινό γλέντι.
Τα προηγούμενα χρόνια όλα αυτά τα κάναμε με διάφορες κατασκευές και βιβλία. Κάναμε το ΑΒΓΟΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


 ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Πέρυσι κάναμε μία ομαδική εκκλησία όπου παρουσιάσαμε τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα. Άλλωστε η εκκλησία είναι στο επίκεντρο της ζωής των παιδιών μας τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Η εκκλησία μας δεν τελείωσε ακόμα. Τη Δευτέρα θα σας την παρουσιάσουμε ολοκληρωμένη.

Τα περσινά μου προνήπια και φετινά νήπια το θυμήθηκαν και ζήτησαν να το ξανακάνουμε την ομαδική εκκλησία, αλλά από πέρυσι σκεφτόμουνα να την κάνω και ατομική για το κάθε παιδί  και έψαχνα τον τρόπο.
Έφτιαξα λοιπόν φέτος κάποια πατρόν, συζητήσαμε με τα παιδιά και η εκκλησία μας ετοιμάστηκε:
Βήμα  βήμα η δημιουργία της εκκλησίας μας:

Αυτά είναι τα πατρόν που έφτιαξα και όλα βγαίνουν σε μέγεθος Α4.


Δεν υπάρχουν σχόλια: