Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Ο Μίκυ και η Μίνυ μας ενέπνευσαν φέτος για να κάνουμε χαρταετούς.

Τα παιδιά μας είπαν τι θα ντυθούν τις Απόκριες και το αποτύπωσαν στο χαρτί και προσπάθησαν να το γράψουν. Στόλισαν τις ζωγραφιές τους με σερπαντίνες και κομφετί.Μιλήσαμε για το σχήμα του χαρταετού που είναι ο ρόμβος και σε ένα μικρό χαρταετό χωρισμένο στα 4, ο καθένας ζωγράφισε 4 πράγματα που τον κάνουν χαρούμενο και ευτυχισμένο. Τα κολλήσαμε σε ένα μεγάλο ρόμβο χαρταετό.


Ονομάσαμε το χαρταετό μας , ο χαρταετός της χαράς και της ευτυχίας.Φτιάξαμε και τους ατομικούς μας χαρταετούς, που φέτος είναι Μίκυ και Μίνυ.


  1. Φτιάξαμε με γκοφρέ τα πολύχρωμα αυτιά του χαρταετού...


Και με κορδέλες την ουρά του...


Αφού φτιάξαμε το χαρταετό, σκέφτηκα να το εκμεταλλευτούμε για να κάνουμε μαθηματικά. χρονική ακολουθία. Ετοίμασα το παρακάτω φύλλο αξιολόγησης,αφού πρώτα συζητήσαμε τη διαδικασία που ακολουθήσαμε στην κατασκευή του χαρταετού και τον πετάξαμε μέσα στην τάξη, γιατί έξω έβρεχε.
Τι διαδικασία ακολουθήσαμε λοιπόν, στην αρχή, πριν και μετά;
Στην αρχή φτιάξαμε το χαρταετό, μετά του βάλαμε ουρά και γκοφρέ και στο τέλος τον πετάξαμε.
Το φύλλο εργασίας το είδα ΕΔΩ  και το διαμόρφωσα ανάλογα.

Φτιάξαμε μία κατασκευή για το δωμάτιό τους. Ένας κλόουν που παίζει τύμπανο. Είναι πολύ παλιό και αν θυμάμαι καλά πρέπει και αυτό να είναι της φίλης μου της Στέλλας Ντίνου από το περιοδοκό  "Παράθυρο στην Εκπαίδευση του παιδιού".Τα πατρόν για το χαρταετό που προσπάθησα να τα μορφοποιήσω όσο πιο καλά μπορούσα, παίρνοντάς τα από ΕΔΩ 
2 σχόλια:

Νηπιαγωγός Πυθαγορείου είπε...

Τριήμερο!!! Καλή ξεκούραση κόρη!!! Πολλά φιλιά!

Sofia Stamoulou είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΠΡΑΒΟ ΑΡΙΑΔΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ