Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

Όταν οι γονείς μπαίνουν στο Νηπιαγωγείο, κάνουν θαύματα με τα παιδιά τους.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οργανώσαμε τα εργαστήρια γονέων στο Νηπιαγωγείο μας. Αφού κάναμε τη γιορτή μας και χαλαρώσαμε όλοι, ας απολαύσουμε όλοι μαζί, γονείς, παιδιά και νηπιαγωγοί τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα των ημερών.
Οι γονείς μας, που έτσι κι αλλιώς τους έχουμε και τους θέλουμε  κοντά μας, σε ότι και να κάνουμε, έρχονται στο σχολείο κατά ομάδες για να κάνουν με τα παιδιά τους κάποιες κατασκευές που έχουμε οργανώσει.
Στο ξεκίνημα μία γλυκιά έκπληξη μας περίμενε όλους.'Ενα χριστουγεννιάτικο κέικ αστέρι που μας έφερε η μαμά του Λυσίμαχου και της Αντώνιας και εξαφανίστηκε αμέσως από τα παιδιά. Ευχαριστούμε Γιούλη!   

Η γωνιά μας ήταν οργανωμένη για τα εργαστήρια, με όλα τα υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν γονείς και παιδιά.

Πρώτα έγραψαν μαζί το γράμμα στον Άη Βασίλη, φτιάχνοντας μία κατασκευή. Έναν Άη  βασίλη που κατεβαίνει από τη χιονισμένη  καμινάδα

 Μετά έφτιαξαν καμπανούλες- στολίδια για το δέντρο,με χάρτινα ποτηράκια, από όπου πέρασαν σύρμα πίπας και στην άκρη του στερέωσαν μία καμπανούλα. Φυσικά το στόλισαν με το αγαπημένο υλικό των παιδιών,glitter και χρυσόσκονες.

 Η τρίτη μας κατασκευή ήταν κηροπήγια σε γυάλινο βαζάκι. Μία ιδέα που μοιράστηκε μαζί μας η συνάδελφός μας η Ευαγγελία Δεδούση από το δεύτερο τμήμα του Νηπιαγωγείου μας και μας ενθουσίασε, επειδή είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από τα παιδιά.
Κόψαμε ριζόχαρτο, στο φάρδος του βάζου και τα παιδιά με μαρκαδόρους ζωγράφισαν μοτίβα.

 Το στερέωσαν με υγρή κόλλα.
 Το στόλισαν στο πάνω μέρος με χρυσόσκονη και στον πάτο κόλλησαν χιόνι και από πάνω το ρεσώ,
Όταν ανάβει το κερί, φαίνεται σαν βιτρό. 


 Έτοιμα όλα και γονείς και παιδιά χαίρονται για τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους. Τι έκαναν τα υπόλοιπα παιδιά όλη αυτή την ώρα; Αφού τους διάβασε η Μαρία τη "Μπουγάδα του Άη Βασίλη",της Ιωάννας Κυρίτση Τζιώτη...
Έπαιξαν χριστουγεννιάτικα παιχνίδια που τόσο πολύ τους αρέσουν και δεν τα βαριούνται ποτέ!


3 σχόλια:

~~kindergarden teacher ~~ είπε...

ΤΕΛΕΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΑΣ ,,ΠΟΣΟ ΧΑΡΗΚΑΝ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΦΑΝΑΤΑΖΟΜΑΙ ..ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Λία Μαντέσου είπε...

Και του χρόνου Αριάδνη!!

Διόνη Κανερνή είπε...

Μπράβο σας Αριάδνη!!!και του χρόνου!!!!!!