Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

22 Απριλίου Παγκόσμια ημέρα της γης


Η 22 Απριλίου ορίστηκε ως Διεθνής Ημέρα της Γης το 2009 από τα Ηνωμένα Έθνη. Στόχος της ημέρας αυτής είναι η κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη.



Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) και εορτάζεται σε περισσότερες από 192 χώρες κάθε χρόνο.
Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή John McConnell, ο οποίος το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο πρότεινε να οριστεί μία ημέρα προς τιμή της Μητέρας Γης.

Στην εποχή μας περισσότερο από ποτέ, αυτή η ΓΗ μας θέλει κοντά της, να την προστατεύσουμε, να την υπερασπιστούμε - είναι το σπίτι μας, ο ξενιστής μας, μας φιλοξενεί αιώνες τώρα. Εμείς το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε ενήμεροι για τις ανάγκες της, που είναι και ανάγκες μας και με κάθε ευκαιρία και τρόπο να την προστατεύουμε.
                                                                    ΕΔΩ
Τη σημερινή μέρα λοιπόν, προγραμματίσαμε την επίσκεψη της περιβαλλοντικής οργάνωσης"Καλλιστώ", για την προστασία της φύσης και των άγριων ζώων.
Τους παρουσιάσαν το πρόγραμμα  " Πηγαίνω στο σχολείο με την αρκουδίτσα". Η επίσκεψη έγινε στα παλίσια του προγράμματος που δουλεύουμε φέτος : "Αγκαλιάζω την Αρκούδα ".
Θα κάνω αύριο ανάρτηση για την επίσκεψη και τις δράσεις τόσο της οργάνωσης, όσο και τις δικές μας πριν και μετά τη επίσκεψη. 
Εδώ κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες. 
Οι κύριοι και οι κυρίες της οργάνωσης που μας επισκέφτηκαν, μίλησαν στα παιδιά για το δάσος, τα ζώα, τη φύση , τους κινδύνους που υπάρχουν τόσο για την πανίδα όσο και για τη χλωρίδα , τα ζώα προς εξαφάνιση και τι μπορούμε εμείς να κάνουμε.
Τους τα έδειξαν όλα αυτά με προτζέκτορα .



 Χωρίστηκαν σε ομάδες και η κάθε ομάδα ζωγράφισε κάτι από αυτά που έμαθαν.
Και μετά τα παρουσίασαν:
Βγήκαν στην αυλή και έπαιξαν παιχνίδια:


 Τα παιδιά έκαναν το παρακάτω φύλλο αξιολόγησης μετά την επίσκεψη:

 Μιλήσαμε για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε εμείς να βοηθήσουμε γενικότερα τη γη. Τα παιδιά είπαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που τα καταγράψαμε, τα ζωγραφίσαμε και κάναμε την παρακάτω κατασκευή. 


































Η ιδέα είναι από ΕΔΩ

6 σχόλια:

~~kindergarden teacher ~~ είπε...

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!!!]

Έφη Μπακή είπε...

Τι ωραίες δραστηριότητες Αριούλι μου!!!!!!

Δέσποινα Παρταλά είπε...

Υπέροχες δραστηριότητες, μπράβο σας!!! Και η ατομική σας σούπερ!!!

Κατερίνα Παπαευθυμίου είπε...

υπέροχες δράσεις !!!

Μαρία Γιαννίκη είπε...

Η ατομική σας καταπληκτική!!!!!!!Μπράβο που ασχοληθήκατε με το θέμα!!!!!!

Ειρήνη Ματθαιάκη είπε...

Πραγματικά ζήλεψα τις δράσεις σας! και η κατασκευή σας αξιοθαύμαστη!!! Μπράβο Αριάδνη μου!!!!!!!