Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Καφέ αρκούδα... καφέ αρκούδα....θέλεις να σε ταΐσω smarties;Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας με την αγαπημένη μας "Brown bear ... brown bear" του Eric Carle


Είδα μία δραστηριότητα στο internet που μου άρεσε και πάνω της βασίσαμε την παρακάτω γλυκιά δραστηριότητα:
Τους ετοίμασα αυτόν τον πίνακα:
 Τους έδωσα ένα πολύ μικρό χαρτάκι όπου ζωγράφισαν το αγαπημένο τους ζωάκι από το παραμύθι.

 Και η γλυκιά έκπληξη:
 Ένα πιάτο γεμάτο smarties τους περιμένει πάνω στον πίνακα!!!Βάζουν το αγαπημένο τους ζωάκι στη στήλη που ταιριάζει και διαλέγουν το smarties που ταιριάζει ( Αφού φάνε και 2-3 βεβαίως). Βλέπουμε μετά ότι σε κάθε στήλη τα smarties είναι τόσα όσες και οι ζωγραφιές των αιδιών που τα έχουν επιλέξει.

 Κολλάμε μετά τις ζωγραφιές μας και κάνουμε καταμέτρηση!!!

 Φτιάξαμε και μία ομαδική εργασία,που θα γίνει βιβλίο την άλλη εβδομάδα και θα μπορεί ο καθένας να το παίρνει στο σπίτι του, για να διηγηθεί την ιστορία στην οικογένειά του.
Σε χαρτί του μέτρου που έχει το φάρδος χαρτού Α3 έγραψα την ιστορία και το χώρισα σε τόσα μέρη όσα τα μέρη της ιστορίας.
Ο καθένας διάλεξε έναν χαρακτήρα που ήθελε να ζωγραφίσει. Πήραν τη θέση τους  με τέμπερες μπροστά στο χαρτί και κάποιος έριξε τη ιδέα να βγάλουν τα περιγράμματα. Τους άφησα ελεύθερους να διαλέξουν τον τρόπο. Κάποιοι έβγαλαν περιγράμματα και κάποιοι έβγαλαν μόνοι τους το σχέδιο:
3 σχόλια:

~~kindergarden teacher ~~ είπε...

ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ

Μαρία Γιαννίκη είπε...

Φοβερό θέμα, φοβερές δραστηριότητες όπως πάντα Άρι!!!!Μπράβο!!!!!

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!