Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Πουτίγκα Κατερίνης. Πουτίγκα από τον τόπο σου....


 Τη σημερινή ανάρτηση την αφιερώνω στη φίλη μου τη Κατερίνα Κανέλλη.
Με 2 χρόνια καθυστέρηση Κατερίνα αλλά δεν πειράζει!!! 
Το καλό πράμα λέει...
Πουτίγκα Κατερίνης! Θεικό γλυκό!
Άλλωστε η Κατερίνη είναι χτισμένη στους πρόποδες του Ολύμπου, του βουνού των 12 θεών.
Μήπως η πουτίγκα ήταν η αμβροσία που έτρωγαν οι θεοί;;;;;; 




Μαθητικά χρόνια λοιπόν και ατελείωτες βόλτες στους πεζόδρομους της υπέροχης και πολυαγαπημένης πόλης μου και φυσικά ο προορισμός ένας:
Πουτίγκα στου ΝΙΤΣΗ στη Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Συνταγή λοιπόν από τη νύφη μου την Χριστίνα Σιώκα που κάνει την καλύτερη πουτίγκα που έχετε φανατστεί.
Τα υλικά:
Παντεσπάνι 

•5 αυγά 
•1 ποτήρι ζάχαρη 
•1 ποτήρι αλεύρι 
•1 ποτήρι καρύδια 
•1 μπέικιν
•2 βανίλιες 

Κρέμα 
•2 κιλά γάλα 
•5 κουταλιές σούπας κάστερ
•5 κουταλιές σούπας αλεύρι 
•1½ κούπα ζάχαρη 
•2 αυγά 
•3 κουταλιές Βιτάμ (στο τέλος αφού βράσει η κρέμα)


Σιρόπι
•3 κούπες ζάχαρη
•3 ½ κούπες νερό
•μισό λεμόνι 

Παντεσπάνι: Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και ψήνουμε περίπου 20 λεπτά στονα αέρα  στους 180 βαθμούς.Το βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί.
Κρέμα: Βάζουμε την μισή ποσότητα του γάλακτος να βράσει και στην άλλη μισή χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας με το μίξερ.Μόλις τα χτυπήσουμε καλά ρίχνουμε το μείγμα στο γάλα που βράζει και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Σιρόπι: Μέσα στο νερό και την ζάχαρη βάζουμε μισό λεμόνι. Από την στιγμή που αρχίζει να βράζει το αφήνουμε στην φωτιά 7 λεπτά. Λίγο πριν το κατεβάσουμε στήβουμε το χυμό του λεμονιού που βράζει στο σιρόπι και αμέσως μετά αποσύρουμε από την φωτιά.
Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι ρίχνουμε καυτό το σιρόπι.

Μυστικό για να γίνει η κρέμα βελούδινη και αφράτη. 
Μόλις κρυώσει ( μετά από 3-4 ώρες)τη χτυπάμε με το μίξερ και το ίδιο κάνουμε άλλη μία φορά το επόμενο πρωί.
Έτοιμο το παντεσπάνι και σιροπιασμένο και η κρέμα ξεχωριστά. Εγώ την έβαλα σε μία κανάτα.



 Όταν θέλω να σερβίρω, βάζω από κάτω παντεσπάνι, από πάνω κρέμα και πασπαλίζω τριμμένο καρύδι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

8 σχόλια:

Pitsina / Ελένη Τ. είπε...

ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΙς ΣΥΝΤΑΓΕΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕς ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ.!!

14o Νηπιαγωγείο είπε...

Ξαφνικά με έπιασε υπογλυκαιμία...Άριιιιι, τι μας κάνεις βραδιάτικααααααααααα

Προσχολική Παρεούλα είπε...

θΕΙΚΟ !!!!! καλά το είπες .
Ευχαριστούμε για την συνταγή !!!

Maro Oikonomou είπε...

Έχω θεία στην Κατερίνη και έχω φάει αυτό το θεικό γλυκο!!!! Καλημέρα!

Unknown είπε...

Ποιος νιτσης;Η πουτιγκα ητανε μια η ξακουστη Πουτιγκα του Οικονομικου!!Στον πεζοδρομο!!!!

kolkoskylo είπε...

Όχι ρε φίλε... Ο Οικονομίας ήτανε
γιαούρτι πρόβειο με φρυγανιά και κρέμα σκέτη.
Αλλά, τι μυρωδιά ήταν αυτή ρε φίλε;

mosxa9 είπε...

Αν είναι και αυτή σαν το θεϊκό τιραμισού σου, μας έκαψες! Συν 10 κιλά¡

Unknown είπε...

Φανταστική συνταγή.ευχαριστουμε που τη μοιραστηκατε μαζί μας.στο παντεσπάνι έβαλα 1κ.γ κανέλα .υπεροχο άρωμα!!!!