Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Με το τρενάκι των αισθήσεων ταξιδεύω στα Χριστούγεννα φτιάχνοντας το δικό μου παζλ κια φορώντας΄ " Ένα ζευγάρι άσπρα γάντια, χοντρές μάλλινες κάλτσες κι ένα κόκκινο σκουφί".


Σήμερα ταξιδέψαμε στα Χριστούγεννα που πέρασαν και κάναμε μία αναδρομή μέσα από τις αισθήσεις μας.
Τι είδαμε; Τι ακούσαμε; Τι μυρίσαμε;Τι πιάσαμε; Τι γευτήκαμε:Αφού τα συζητήσαμε και ακούστηκαν πολλά όμορφα πράγματα κάναμε το τρενάκι των αισθήσεων.
Ετοιμάσαμε τα βαγόνια . Πόσα βαγόνια; 5 ,αφού 5 είναι και οι αισθήσεις μας.
ΕΔΩ μπορείτε να δείτε την περσινή μου ανάρτηση για τα Χριστούγεννα μέσα από τις αισθήσεις.




 Χωριστήκαμε σε 5 ομάδες και η κάθε ομάδα πήρε ένα βαγόνι. Συζήτησαν μεταξύ τους τα μέλη της κάθε ομάδας και αποφάσισαν τι θα ζωγραφίσουν στο βαγόνι τους.





 Στη συνέχεια η κάθε ομάδα μας παρουσίασε το βαγόνι της.






 Τέλος συναρμολογήσαμε το τρενάκι μας. Το βάλαμε στο ταμπλό μας, για να το βλέπουμε και να ταξιδεύουμε μαζί του με τα μάτια μας, με τα αυτιά μας, με τα χέρια μας, με τη μύτη μας, με το στόμα μας στις όμορφες μέρες των χριστουγεννιάτικων διακοπών μας.






 Τους ετοίμασα και μία ατομική εργασία. Το παζλ των αισθήσεων. Πώς ένοιωσα τα Χριστούγεννα μέσα από τις 5 αισθήσεις μου.








 Διαβάσαμε ένα υπέροχο παραμύθι που υμνεί το μεγαλείο που κρύβει μέσα της η παιδική ψυχή. :
"Ένα ζευγάρι άσπρα γάντια, χοντρές μάλλινες κάλτσες κι ένα κόκκινο σκουφί" της Λεμονιάς Κυρίτση.

Πριν πολλά πολλά χρόνια, ένα αγοράκι, κάποια μαγική νύχτα αποφασίζει να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι, το οποίο συνεχίζεται ακόμα και σήμερα κάθε Παραμονή Πρωτοχρονιάς, πραγματοποιώντας τα όνειρα και τις ευχές κάθε μικρού και μεγάλου παιδιού. Ένα παραμύθι για όσους πιστεύουν ότι ο Αϊ Βασίλης υπάρχει, αρκεί να μπορέσουν να τον δουν, κοιτώντας μέσα στην καρδιά τους...

Η ιστορία που διηγείται ξεκινά πολλά πολλά χρόνια πριν, όταν ένα μικρό αγοράκι κάποια μαγική νύκτα αποφασίζει να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι, το οποίο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα κάθε παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πραγματοποιώντας τα όνειρα και τις ευχές κάθε μικρού ή μεγάλου παιδιού.
Το παραμύθι ‘ένα ζευγάρι άσπρα γάντια, χοντρές μάλλινες κάλτσες και ένα κόκκινο σκουφί ’ είναι ένα όμορφο μαγικό ταξίδι για όσους πιστεύουν ότι ο Αϊ Βασίλης υπάρχει, αρκεί να μπορέσουν να τον δουν κοιτώντας μέσα στην καρδιά τους.
Μέσα από την περιγραφή της μαγικής του διαδρομής από τη γη μέχρι τον ουρανό και αντίστροφα, αποτυπώνεται όλο το μεγαλείο της παιδικής ψυχούλας που χωρά τον κόσμο όλο.
Όλοι υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της γιατί κατορθώνει να διατηρήσει τα μάτια της ψυχής ανοιχτά, να επιμένει στην αγάπη της ζωής, στις ανθρώπινες αξίες και να δίνει την ελπίδα ότι ακόμα κι’ αν τρυπήσει το τσεπάκι της ψυχής μας από μικρόψυχους ανθρώπους ή κακουχίες ποτέ δεν χάνουμε τα ναύλα για το όνειρο …ΕΔΩ
Αφού το διαβάσαμε και είδαμε ένα βιντεάκι που βρήκα στο internet μιλήσαμε για τις δικές μας ευχές και είπαμε αν τελικά αυτές πραγματοποιήθηκαν 
Στη συνέχεια το ζωγραφίσαμε :













10 σχόλια:

Δέσποινα Παρταλά είπε...

Υπέροχο!!!!! Υποκλίνομαι κυρία μου!!!

Unknown είπε...

απλά ΤΕΛΕΙΟ!!!

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ! ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙ! (ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ, ΟΛΟ ΜΕ ΠΕΤΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΣΕΛΙΔΑ!!! ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΒΡΕ ΑΡΙ!)ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

Μαρία Γιαννίκη είπε...

Τι ωραίο Αριάδνη!!!Το τρένο των αισθήσεων φοβερή ιδέα και οι ζωγραφιές των παιδιών υπέροχες!!!!!!

Διόνη Κανερνή είπε...

ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΡΙΑΔΝΗ!!!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!

annatsiggerlioti είπε...

υπεροχος συνδυασμος με τις αισθησεις!!!μπραβο!!

Tia L. είπε...

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΡΙ ΜΟΥ!!!!!!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ !!

~~kindergarden teacher ~~ είπε...

Η ΣΕΒΑ ΕΙΜΑΙ

Κατερίνα Παπαευθυμίου είπε...

ωωωωωωωωω....έγραψες Αρι μου !!!!

Maro Oikonomou είπε...

Μπράβο Αριάδνη μου πολύ ωραίες οι δραστηριότητες!