Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Πίνακες για την καθημερινή καταγραφή του ημερολογίου και ημερολόγιο Σεπτεμβρίου και Εβδομαδιαίος πίνακας καιρού.

Το ημερολόγιο του Σεπτεμβρίου, συμπληρωμένο. Τα παιδιά μπορούν να συμπληρώνουν  καθημερινά τον καιρό στα κουτάκια. Με άλλο χρώμα είναι τα Σαββατοκύριακα και ο προηγούμενος μήνας. 

Το ημερολόγιο του Σεπτεμβρίου, συμπληρωμένο μέχρι τον Αγιασμό. Αν θέλετε, εκτός από τον καιρό τα παιδιά μπορούν να γράφουν και την ημερομηνία. Και επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, το ημερολόγιο του Σεπτεμβρίου και σε ασπρόμαυρη έκδοση. Στο τέλος του μήνα, μπορείτε με τα παιδιά να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα για μαθηματικά, μετρώντας πόσες μέρες είχε ήλιο, βροχή αέρα.... να κάνετε συγκρίσεις και καταμετρήσεις.

Εμείς το δουλεύουμε έτσι:


      Πίνακας για την καθημερινή καταγραφή της ημερομηνίας. Μπορείτε να το μεγεθύνετε σε Α3.

 Ένας εβδομαδιαίος πίνακας, για την καταγραφή του καιρού. Μπορούμε να το δίνουμε και ατομικό. Καταγράφει το παιδί το καιρικό φαινόμενο της ημέρας, με το όνομά του . Τα κρατάμε και συγκρίνουμε τον καιρό από διαφορετικές εβδομάδες. 

Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμοι οι πίνακες.


6 σχόλια:

Νικολέττα είπε...

Αριάδνη πάλι μας κατέπληξες με αυτά που ετοίμασες. Μακάρι να ήμουν με τα προνηπιάκια μου να δανειζόμουν τα φύλλα σου! Θα τα κρατήσω για του χρόνου!

Maro s kindergarten είπε...

Πολύ ωραία ιδέα! Καταγράφηκε στα αγαπημένα και αν πιάσω δουλειά θα εφαρμοστεί!

Αριάδνη είπε...

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΑΣ! ΜΑΡΩ, ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ. ΝΙΚΟΛ, ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΛΙ ΜΕ ΠΡΟΝΗΠΙΑΚΙΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ...

Άννα είπε...

Πολύ χρήσιμο Αριάδνη!!!!Έχεις φορτώσει για τα καλά βλέπω!!!!

Αριάδνη είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΝΝΑ! ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΑΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ...

mosxa9 είπε...

Ευχαριστώωωωωω!!! τα πήρα!!!!