Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙ

Μετά από πολύ καιρό αδράνειας, αποφάσισα σήμερα να φτιάξω μαρμελάδα ροδάκινο και νεκταρίνι.
Πήρα τα φρούτα, που κανονικά έπρεπε να είναι μαλακά αλλά τα δικά μου ήταν σκληρά.  Έβαλα 6 ροδάκινα και 4 νεκταρίνια. Τα καθάρισα και τα έκοψα σε κυβάκια. Τα ζύγισα καθαρισμένα, ήταν 1 κιλό.Τα έβαλα σε ένα σκεύος και τα κάλυψα με 800 γραμμάρια ζάχαρη. Τα άφησα έτσι 6 ώρες.



            Μετά τα έβρασα για περίπου μισή ώρα στο μισό της κουζίνας. Τα ξάφριζα.5 λεπτά πριν τη βγάλω, ρίχνω έριξα μερικές σταγόνες λεμόνι.

Μόλις έδεσε το σιρόπι τα πολτοποίησα με το μίνι πίμερ .Τα έβαλα στα βαζάκια, όπως ήταν ζεστά και τα άφησα ανοιχτά μέχρι να κρυώσουν


                   Ο γιος μου βέβαια δεν περίμενε να κρυώσουν. Έγινε νοστιμότατη.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Χρυσοχέρα μου εσύ! Και ο Κωστάκης τιμάει τη μανούλα του! Μπράβο Αριάδνη! Όχι μόνο καλή νηπιαγωγός, αλλά και μαγείρισσα!

mosxa9 είπε...

Άρι μου, όπως είναι καυτά να τα κλείνεις και αμέσως να τα γυρνάς ανάποδα. Θα ακούσεις σε λίγο ένα παφ!!! Γίνεται κονσερβοποίηση έτσι και διατηρούνται μήνες και χρόνο!!! Δεν χρειάζεται να τα αποστειρώνεις σε φούρνο. Μόλις ακούσεις το παφ, ξαναγύρνατα όρθια. Φεύγει ο αέρας έτσι. Σε όλα τα γλυκά το κάνω χρόνια τώρα και διατηρούνται και εκτός ψυγείου. Α!!!! να τα πιάνεις με πετσέτα γιατί ζεματάνε!!!

Maro Oikonomou είπε...

Νοστιμότατη φαίνεται Αριάδνη μου!

Το Νηπιαγωγείο μ΄αρέσει πιο πολύ είπε...

ΝΙΚΟΛ. Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΤΑ ΤΙΜΗΣΕ, ΑΛΛΑ ΚΙ Η ΜΑΜΑ.......... ΜΟΣΧΑ, ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΟΥ. ΜΑΡΩ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ. ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ