Χαρισμένη στη φίλη μου τη Σέβα η ανάρτηση , που λάτρεψε το τυραμισού μου και ελπίζω το ίδιο να το αγαπήσετε και εσείς!!!
Ένα πολύ εύκολο, νόστιμο και δροσερό γλυκό, χωρίς κόπο,
χωρίς να λερώνουμε σκεύη, χωρίς πολλά υλικά και χωρίς ψήσιμο.
Αυτά είναι τα υλικά:
2 πακέρα σαβαγιάρ, 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 1 κουτί τυρί φιλαδέλφεια 200 gr (Σέβα μη με ξαναρωτήσεις!!!), ένα κουτί φυτική σαντιγύ , κακάο για το πασπάλισμα και ένα κουταλάκι καφέ της αρεσκείας σας.
Διαλύουμε τον καφέ σε ένα μπολ με 2 κούπες χλιαρό νερό. Εγώ βάζω μισό κουταλάκι νες καφέ, επειδή η γεύση του καφέ δεν αρέσει στο γιο μου. Μπορείτε να βάλετε όση ποσότητα θέλετε.
Αχ! Οι φωτό βγήκαν θολές... αλλά δεν πτοούμαι!!!
Σε ένα μακρόστενο μεγάλο τάπερ ή σε μακρόστενο πυρέξ, στρώνουμε τα σαβαγιάρ.
Τα βουτάμε με αστραπιαία ταχύτητα στο νερό με τον καφέ (προσέξτε μη μουλιάσουν. Πολύ γρήγορα ... να καλυφθεί ολόκληρο το σαβαγιάρ από το μείγμα αλλά με γρήγορα. Εδώ είναι όλο το μυστικό.
Βάζουμε την πρώτη στρώση σαβαγιάρ:
Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ για 5' το φιλαδέλφεια, τη σαντιγύ και το ζαχαρούχο γάλα.
Στρώνουμε το μισό μείγμα πάνω από τα σαβαγιάρ.
Από πάνω βάζουμε δεύτερη στρώση σαβαγιάρ...
Και τη δεύτερη στρώση κρέμας:
Πασπαλίζουμε με κακάο ... όση ποσότητα θέλουμε.Μπορείτε το κακάο να το βάζετε στο σερβίρισμα.
Το αφήνουμε ένα 24ωρο πριν το σερβίρουμε, για να μαλακώσουν τα σαβαγιάρ.
Ένα δροσερό ποτήρι νερό για μετά....
Καθόμαστε αναπαυτικά στο μπαλκόνι και....
Καλή μας όρεξη!!!
Η Ροζαλία μας παραμονεύει!!!
Το έφαγε και αυτή το κομματάκι της! Είναι γλυκατζού η χελωνίτσα μας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩΩΩΩΩΩΩΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΘΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟΟΟΟΟΟΟΟ ΧΑΧΑΧΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΡΩΤΩ
Βλέπω βήμα βήμα η ανάρτηση!Τα υλικά ελάχιστα....Δεν έχω νοκιμάσει ποτέ.Θα το επιχειρήσω. Αύριο κιόλας πάω super για υλικά.Πάντως από την φώτο φαίνεται πεντανόστιμο δροσιστικό και ανάλαφρο!!!!! Να είσαι καλά Αριάδνη!!!!!! και εμείς καλή επιτυχία!
ΑπάντησηΔιαγραφήOuaoyy εννοείται πως θα το δοκιμάσω κι εγώ το γλυκό αυτό....μου φαίνεται πεντανόστιμο ...ευχαριστούμε πολύ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι απο τα αγαπημενα Αριαδνη!Θα δοκιμασω τη δικη σου συνταγη με "αστραπιαια ταχυτητα"♥♥♥♥♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το ζόρι κρατιέμαι Αριάδνη να μην έρθω Σέρρες να "χτυπήσω" ένα κομμάτι! Αυτές είναι χρήσιμες και δημιουργικές αναρτήσεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ βάζω τα άλλα σαβαγιάρ, της τούρτας και με αυτά γίνεται φανταστικό,αυτά τα βάζω στο προφιτερόλ, να σας βάλω ένα μιλφέιγ, συνταγή της αδελφής μου, το καλυτερότερο, Άρι βάλε και το απίθανο προφιτερόλ σου που είναι πανεύκολο
ΑπάντησηΔιαγραφήσούπερ........εφυγααααααααααααα !!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυαου σιγουρα θα το δοκιμασω ελπιζω να μην φαει ολο το ταψι ο Μαρίνος μονο χααχχαχχ
ΑπάντησηΔιαγραφήεξαιρετικό........ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ.....ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ......!ΑΝ ΧΟΝΤΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΤυχερήηηηηηηηηηηηηηηη η Ροζαλία!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια, πολύ νόστιμο! Προτείνω και λίγο κονιάκ στο νερό με τον καφέ 😉
ΑπάντησηΔιαγραφή