Μετά από πολύ καιρό αδράνειας, αποφάσισα σήμερα να φτιάξω
μαρμελάδα ροδάκινο και νεκταρίνι.
Πήρα τα φρούτα, που κανονικά έπρεπε να είναι μαλακά αλλά τα
δικά μου ήταν σκληρά. Έβαλα 6 ροδάκινα και 4 νεκταρίνια. Τα καθάρισα και τα
έκοψα σε κυβάκια. Τα ζύγισα καθαρισμένα, ήταν 1 κιλό.Τα έβαλα σε ένα σκεύος και
τα κάλυψα με 800 γραμμάρια ζάχαρη. Τα άφησα έτσι 6 ώρες.
Μετά τα έβρασα για περίπου μισή ώρα στο μισό της κουζίνας. Τα ξάφριζα.5 λεπτά πριν τη βγάλω, ρίχνω έριξα μερικές σταγόνες λεμόνι.
Ο γιος μου βέβαια δεν περίμενε να κρυώσουν. Έγινε νοστιμότατη.
Χρυσοχέρα μου εσύ! Και ο Κωστάκης τιμάει τη μανούλα του! Μπράβο Αριάδνη! Όχι μόνο καλή νηπιαγωγός, αλλά και μαγείρισσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆρι μου, όπως είναι καυτά να τα κλείνεις και αμέσως να τα γυρνάς ανάποδα. Θα ακούσεις σε λίγο ένα παφ!!! Γίνεται κονσερβοποίηση έτσι και διατηρούνται μήνες και χρόνο!!! Δεν χρειάζεται να τα αποστειρώνεις σε φούρνο. Μόλις ακούσεις το παφ, ξαναγύρνατα όρθια. Φεύγει ο αέρας έτσι. Σε όλα τα γλυκά το κάνω χρόνια τώρα και διατηρούνται και εκτός ψυγείου. Α!!!! να τα πιάνεις με πετσέτα γιατί ζεματάνε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατη φαίνεται Αριάδνη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΙΚΟΛ. Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΤΑ ΤΙΜΗΣΕ, ΑΛΛΑ ΚΙ Η ΜΑΜΑ.......... ΜΟΣΧΑ, ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΟΥ. ΜΑΡΩ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ. ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή