Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

O μικρός τυμπανιστής φτάνει στη φάτνη. Flip book με την ιστορία της Γέννησης.

Όλη την εβδομάδα μιλήσαμε για την ιστορία της Γέννησηςτου Χριστού. Διαβάσαμε βιβλία, είδαμε εικόνες και κάναμε αναπαράσταση της Γέννησης με φιγούρες που τις τοποθετούσαμε στη φάτνη και παίξαμε κουκλοθέατρο. 



Σιγά σιγά όλη την εβδομάδα, αυτά που μαθαίναμε τα απεικονίζαμε σε ένα flip book ( ένα βιβλίο σκάλα, όπως είπανε τα παιδιά.)
Την ιδέα για το βιβλίο την πήρα από ΕΔΩ και το έφτιαξα σύμφωνα με τις γνώσεις και τις δυνατότητες των παιδιών μας:




























 Το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι των παιδιών μας φέρος είναι "Ο μικρός τυμπανιστής".
Το έχουμε μάθει, το παίζουμε με τυμπανάκια και είδαμε την ταινία.
Διαβάσαμε το βιβλίο της Δέσποινας Πετρή "Ο μικρός τυμπανιστής"
Η πιο τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία. Ένα αγόρι που δεν έχει τίποτ' άλλο να δώσει στο μικρό Ιησού που γεννιέται μια παγωμένη νύχτα παρά μόνο την αγάπη. Έτσι γίνεται ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.
Γιατί σημασία έχει αυτό που κρύβεται μέσα στην καρδιά σου και πόσο δυνατή είναι η ψυχή σου. Τότε το δώρο σου, που μπορεί να είναι το πιο φτωχικό, γίνεται το πιο λαμπρό, γιατί πίστεψες, αγάπησες, έδωσες χωρίς να ζητάς πίσω τίποτα. Ένα μήνυμα που περνά στους αιώνες και ζεσταίνει τις καρδιές μας. Το ρυθμικό τύμπανο του μικρού τυμπανιστή χτυπά για να μην ξεχνάμε...
Επεξεργαστήκαμε τον πίνακα "Little drummer boy".
Aξιοποιώντας μία ιδέα από το internet, φτιάξαμε με ρολά από χαρτί κουζίνας το μικρό τυμπανιστή. Κόψαμε ένα κομμάτι από το ρολό και το τυλίξαμε με χαρτί μέτρου, για να γίνει το τύμπανο. Τα παιδιά έβαψαν τα ρολά, με 3 χρώματα. Μαύρο για το καπέλο, ροζ για το πρόσωπο και κόκκινο για το σώμα.

Όταν στέγνωσαν, κολλήσαμε μάτια, πούλιες και τα παιδιά ζωγράφισαν τα χαρακτηριστικά.Έβαψαν τα τυπμπανάκια.
 Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, στερέωσα τα τυμπανάκια.
Κολλήσαμε μικρά χρωματιστά γλωσσοπίεστρα για ξυλάκια και έτοιμοι οι μικροί μας τυμπανιστές να τραγουδήσουν μπροστά στη φάτνη:









 Τις φάτνες μας τις φτιάξαμε με την αγαπημένη μου τεχνική, που λεπτομέρεις για την κατασκευή της, μπορείτε να δείτε 








Δεν υπάρχουν σχόλια: