Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Με τους "Μπουναμάδες με μπελάδες", προσεγγίσαμε τα δικαιώματα του παιδιού


11 Δεκεμβρίου σήμερα. Παγκόσμια ημέρα για τα δικιαώματα του παιδιού.
Ήδη έχουμε κάνει αναφορά στη Unicef και στα δικαιώματα του παιδιού. Οπότε, πτοσπαθήσαμε να κάνουμε μία σύνδεση με τα Χριστούγεννα και τον Άη Βασίλη.
Διαβάσαμε λοιπόν το εξαιρετικό βιβλίο της αγαπημ'ενης μου Γιολάντας Τσορώνη Γεωργιάδη ""Μπουναμάδες με μπελάδες".

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Χάρης εύχεται να ήταν του Αϊ-Βασίλη γιος για να μπορεί να έχει όλα τα παιχνίδια δικά του. Το αστέρι του χριστουγεννιάτικου δέντρου ακούει την ευχή του αγοριού και το μεταφέρει με τρόπο μαγικό στο σπίτι του Αγίου λίγες ώρες πριν εκείνος αρχίσει το μεγάλο του ταξίδι. Ο Χάρης έχει πια όλα τα καλά! Μα γιατί είναι τόσο στενοχωρημένος; 
Αφού συζητήσαμε για τα συναισθήματα του Χάρη, καταλήξαμε ότι θα ήταν πολύ πιο ευτυχισμένος και χαρούμενος αν έχει ένα παιχνίδι και πάιζει με τους φίλους και την αδερφή του, παρά να έχει όλου του κόσμου τα παιχνίδια και να παίζει μόνος του. Παρακάλεσε λοιπόν τον Άη Βασίλη, να πάει δώρα σε όλα τα παιδιά. Και πρώτα πρώτα στα παιδάκια της Αφρικής, που δε μπορούν να αγοράσουν και σε όσα παιδάκια έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και δεν έχουν καθόλου παιχνίδια.
Γιατί το παιχνίδι είναι ένα από τα βασικά δικαιώματα του παιδιού.

Καταγράψαμε τα δικαιώματα και μετά φτιάξαμε έναν μεγάλο Άη Βασίλη, που το ΄σωματου αποτελείένα κάνσον, διπλωμένο στα 3.

 Στο σκούφο του Άη Βασίλη, ο καθένας έγραψε ένα δικάιωμα και το ζωγράφισε. Μετά το κόλλησε στο σώμα του.



Από την εξωτερική μεριά, σε σάκους του Άη Βασίλη, γράψαμε τι κάναμε:




Κάναμε ατομική εργασία. Ένας Άη Βασίλης, στην καμινάδα, και πάνω στην καμινάδα γράψαμε και ζωγραφίσαμε τα δικαιώματα των παιδιών.






















Δεν υπάρχουν σχόλια: