Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Με τις Ζω.Ε.Σ "Νοιάζομαι και Δρω" και για τα ζώα.


Ένα κομμάτι του προγράμματός μας στο "Δρω και Νοιάζομαι", έχει σχέση με τα ζωάκια της γειτονιάς μας και πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε, αλλά και πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα της γειτονιάς μας, με συμβουλές στους ιδιοκτήτες ζώων. 
Διαβάσαμε το βιβλίο "Ξουτ",της Τσάμπρα Φωτεινής και της Σκαλίδης Ζωής.
Σε κάθε δρόμο, σε κάθε γωνιά της γης, μπορεί κι εσείς να συναντήσετε ένανΞουτ. Θα τον αναγνωρίσετε από το αδύναμό του σώμα, από τις φοβισμένες του κινήσεις και από το ξεστό του βλέμμα.
Ακολούθησε πολύ μεγάλη συζήτηση .















 Φτιάξαμε με την κυρία Χρύσα μία αφίσα, όπου καταγράψαμε τι χρειάζεται ένα σκυλάκι (επικεντρωθήκαμε στα σκυλάκια τελικά), ώστε να είναι ευτυχισμένο, είτε είναι  αδέσποτο, είτε στο σπίτι.















Στα πλαίσια αυτής της δράσης, είχαμε τη μεγάλη χαρά, να αποδεχθεί την πρόσκλησή μας η εθελοντική ομάδα Ζω.Ε.Σ.
Οι Ζω.Ε.Σ.είναι μία ομάδα που έχει ως στόχο τις Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων μέσα από ένα διαδραστικό και πολυθεματικό πρόγραμμα που λέγεται :
"Ζωο...φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης " !
Κατ' αρχήν 'ενα τεράστιο μπράβο και ευχαριστώ σε όλους τους γονείς μας, που ανταποκρίθηκαν θετικότατα και υπέγραψαν με μεγάλη ευχαρίστηση όλα τα απαραίτητα έντυπα. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν!
Στο νηπιαγωγείο μας φιλοξενήσαμε και το 2ο Νηπιαγωγείο Σερρών, σε μία διάχυση του προγράμματός μας, που είχαν την ευκαιρία και αυτά τα παιδιά με τη συγκατάθεση των γονιών τους να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα και τις δράσεις.
Ευχαριστώ τη συνάδελφο και προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Σερρών Γιάννα Ηλιάδου, που με έφερε σε επαφή με τις Ζω.Ε.Σ και την Κατερίνα Παπαποστόλου, που έχει οργανώσει το δίκτυο των εθελοντών σε όλη την Ελλάδα. Μέσω των 17 ομάδων του δικτύου, έχουν συναντήσει μέχρι σήμερα πάνω από 40.000 μαθητές σε πολλά σχολεία και όχι μόνο της χώρας!
Στο σχολείο μας λοιπόν σήμερα υποδεχθήκαμε τη Διώνη, τον Άξελ και τον Πόθο, που πραγματικά μας έκλεψαν την καρδιά.
 Είδαμε βιντεάκια και ακούσαμε συμβουλές για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα αδέσποτα και το σωστό τρόπο να φροντίσουμε τα ζωάκια μας.







 Έπαιξαν πολλά παιχνίδια με τα παιδιά:






Φυσικά αποτυπώσαμε αυτά που μας εντυπωσίασαν περισσότερο από την υπέροχη αυτή επίσκεψη.
















Και δωράκια από τα παιδιά και τις κυρίες του 2ου Νηπιαγωγείου Σερρών:

Χαρά μας....

Δεν υπάρχουν σχόλια: